Sisi Atina'da resmi törenle karşılandı


Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi, Atina'da Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos ile görüştü.

Yunanistan'ın başkenti Atina'ya resmi bir ziyaret gerçekleştiren Mısır lideri Abdülfettah El Sisi, Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos ile görüştü. Görüşme öncesi resmi törenle karşılanan Sisi, daha sonra cumhurbaşkanlığı sarayına geçti.

Görüşme öncesi kameralar karşısında kısa bir değerlendirme yapan Pavlopulos, yarın liderlerin katılımı ile Atina'da yapılacak Yunanistan-Mısır-Kıbrıs (Rum) arasındaki işbirliği zirvesinin örneklik teşkil ettiğini söyledi.

Yarın Yunanistan-Mısır-Kıbrıs (Rum) liderleri arasında Atina'da gerçekleşecek üçlü işbirliği zirvesini hatırlatan Pavlopulos, birçok konunun ele alınacağını bu kapsamda Münhasır Ekonomik Bölge'nin (MEB) tespit edilmesinin de görüşüleceğini belirtti. Pavlopulos, bunun tam anlamıyla uluslararası hukuka uygun şekilde olacağını savundu.

Bunun diğer ülkeler için iyi bir işbirliği örneği olacağını anlatan Yunan Cumhurbaşkanı, özellikle Türkiye'nin Yunanistan ve Kıbrıs (Rum) ile işbirliğine imkan verebileceğini söyledi.

Mısır lideri Sisi de iki ülke arasındaki dostluk ve işbirliğinin antik dönemden bugüne kadar devam ettiğini belirtti. Sisi, enerji, ekonomi ve askeri alanlarda işbirliğini geliştirme imkanı bulunduğunu anlattı. CİHAN
<< Önceki Haber Sisi Atina'da resmi törenle karşılandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER