Sivas'ta 474 köy yolu kapalı


SİVAS (CİHAN)- Yurdu etkisi altına alan kar yağışı Sivas'ta özellikle köy yolları olumsuz etkilendi. Sivas ve merkeze bağlı 474 köy yolu ulaşıma kapandı. Bazı ilçeler arasındaki bağlantıyı sağlayan yollar da ulaşıma kapalı bulunuyor.

Kar yağışı ve tipi nedeniyle merkez ve ilçelere bağlı 474 köy yolunda ulaşım kesildi. Özel İdare Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Yıldızeli'nde 118, Suşehri'nde 65, Gürün ve Kangal'da 60, Koyulhisar'da 41, Doğanşar ve Akıncılar'da 26, Şarkışla'da ve Zara'da 19, Merkez'de 18, Ulaş'ta 8, Gemerek ve İmranlı'da 7 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Ekipler kapalı köy yollarını açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

İLÇE YOLLARI ULAŞIMA KAPANDI
Bu arada, olumsuz hava koşulları nedeniyle Sivas'ın ilçelerini birbirine bağlayan il yolları da ulaşıma kapandı. Dün kar ve tipi nedeniyle kapanan Sivas- Malatya karayolu ile Ulaş-Gürün, Ulaş-Kangal ve Gürün-Kangal arası trafiğe açılırken, Divriği-Arapgir, Gölova-Çamoluk, Koyulhisar- Mesudiye yol ayrımı ile Suşehri-Şerefiye-Zara bağlantısında ulaşımın sağlanamadığı belirtildi. Suşehri-İmranlı bağlantısı da 2 günden beri ulaşıma kapalı bulunuyor. Karayolları ekipleri karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Sivas'ta 474 köy yolu kapalı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER