Siz hiç 240 tekerleği olan bir araç gördünüz mü?

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde 240 tekerleği olan araç görenleri hayrete düşürdü. Daha önce eşine pek rastlanılmayan 240 tekerlekli TIR ile 480 ton ağırlığındaki doğalgaz tribünü taşındı.

Siz hiç 240 tekerleği olan bir araç gördünüz mü?

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde bulunan Hamitabat Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali'nde kullanılmak üzere Almanya’dan getirilen 480 ton ağırlığında doğalgaz tribünü, 240 tekerlikli hidrolik TIR aracıyla taşınıyor. Günde sadece 20 kilometre yapabilen ve dev boyutları nedeniyle özel güzergahlar belirlenen tribünlerin 10 günde santrale taşınması hedefleniyor.


Lüleburgaz ilçesindeki Hamitabat Doğalgaz Kombine Çevrim santralinde kullanılmak üzere Almanya’dan alınan 50 HZ’lik gaz tribünü gemiyle önceki gün Tekirdağ Marmara Ereğlisi ilçesindeki Martaş limanına getirildi. Yaklaşık 480 ton ağırlığındaki tribün için 240 tekerlikli hidrolik TIR aracı ve çekici kuruldu. Limandan çekiye yüklenen gaz tribünün dev boyutları nedeniyle köprüler ve yollara sığmadı. Bu nedenle 50 kişilik bir ekip, 5 ay boyunca Hamitabat’a taşınması için tarla ve yan yolları belirledi. Ayrıca yol güzergahındaki yol ve yön işaret levhaları da geçişler sırasında kaldırıldı. Özel yol güzergahı nedeniyle günde sadece 20 kilometre mesafe de taşınabilen gaz tribünlerinin 10 günde Hamitabat’a götürülmesi planlanıyor.


<< Önceki Haber Siz hiç 240 tekerleği olan bir araç gördünüz mü? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER