SOLOTÜRK, Pakistan'da gösteri uçuşu gerçekleştirdi

SOLOTÜRK, Pakistan'da gösteri uçuşu gerçekleştirdi

SOLOTÜRK ekibi, Pakistan'da gerçekleştirilen tatbikatın Seçkin Gözlemci Gününde gösteri uçuşu gerçekleştirdi. Bu gösteri ile birlikte SOLOTÜRK 8 milyon metrekarelik bir alanda izleyicisine ulaşması ile bir rekora imza attı. Tüm dünyada ay yıldızlı bayrağı dalgalandırma hedefine Pakistan gösteri uçuşuyla bir adım daha yaklaştı.

Pakistan-Türkiye arasındaki geçmişten gelen tarihi bağları askeri ilişkilerle güçlendirme amacıyla planlanan TUSAP Raiders-2015 (Indus Viper) Tatbikatı Mushaf Hava Üssünde/Sargodha 01-16 Ekim 2015 tarihleri arasında icra edildi. Türk Hava Kuvvetlerinden beş adet F-16 uçağının katıldığı tatbikatın 14 Ekim 2015 tarihindeki Seçkin Gözlemci Gününde SOLOTÜRK Gösteri Ekibi gösteri uçuşu gerçekleştirdi.

Gösteri uçuşuna Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı adına Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutan Yardımcısı Korgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Pakistan Hava Kuvvetleri adına değişik rütbelerden generaller seçkin gözlemci olarak teşrif etti. Ayrıca Pakistan Hava Kuvvetleri personeli, aileleri ve sivil vatandaşlar SOLOTÜRK gösteri uçuşunu izledi.

KOKPİTTEN, 'PAKİSTAN TÜRKİYE DOSTLUĞU SONSUZA KADAR SÜRECEKTİR' MESAJI

SOLOTÜRK Gösteri Pilotu Yüzbaşı Yusuf Kurt'un gerçekleştirdiği 20 dakika süren gösteri uçuşunda yüksek gösteri paketi kapsamında 21 farklı hareket sunuldu. SOLOTÜRK Gösteri Ekibini dünyadaki diğer ekiplerden ayıran 'Kalkışta Terste Tırmanış' ve 'Reverans' gibi hareketlere yer verildi. Yüzbaşı Kurt'un 'Yavaş Uçuşta' izleyicilere kokpitten 'Pakistan-Turki Dosti Ziyndebat (Pakistan Türkiye Dostluğu sonsuza kadar sürecektir.)' diyerek seslenmesi izleyiciler tarafından büyük alkış aldı. 2008 yılında yine Mushaf Hava Üssünde yapılan tatbikatta harekât görevi icra eden Yüzbaşı Kurt'a, 'Fahri CCS (Combat Commander School) Öğretmeni Ödülü' verildi.

Gösteri sunumunu SOLOTÜRK Basın Halkla İlişkiler Subayı Üsteğmen Emrah Bayrı, Urduca ve İngilizce olarak yaptı. Üsteğmen Bayrı'nın gösteri sunumunda Pakistan Milli Marşını Urduca olarak okuması izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.

SOLOTÜRK'ün havada yakıt ikmali yapabilme kabiliyetiyle ve pilotlarının hem harekât hem de gösteri uçuşu gerçekleştirebilme yetenekleriyle, Türk Hava Kuvvetleri ilk kez Pakistan'da gösteri uçuşu yaptı. Bu gösteri ile birlikte SOLOTÜRK 8 milyon metrekarelik bir alanda izleyicisine ulaşması ile bir rekora imza attı. Tüm dünyada ay yıldızlı bayrağı dalgalandırma hedefine Pakistan gösteri uçuşuyla bir adım daha yaklaştı. CİHAN
<< Önceki Haber SOLOTÜRK, Pakistan'da gösteri uçuşu gerçekleştirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER