Sosyal Demokrat Parti'nin kurmayları Gabriel'in başbakan adaylığını destekliyor


Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkan Sigmar Gabriel'i 2017'deki Almanya genel seçimlerinde başbakan adayı olarak konuşmaya başladı. SPD Federal Meclis Grubu Başkanı Thomas Oppermann ve Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, liderlerinin adaylığından yana açıklamalarda bulundu. Oppermann, Spiegel Online'a yaptığı açıklamada, "Federal Hükümetteki başarıları onun başbakan adayımız olması için uygun olduğunun göstergesidir." dedi.

Gabriel hakkında 'başarılı mücadelede bulunan SPD Başkanı' ifadesini kullanan Oppermann, genel kurulda bazı delegelerin Gabriel'e oy vermemesi konusunu ise 'demokratik partilerde rahatsızlığını dile getirme şekli' olarak değerlendirdi. Dışişleri Bakanı Steinmeier, Spiegel'e yaptığı açıklamada Gabriel'in adaylığını desteklediğini altını çizdi. Gabriel ise Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung'a, parti olarak Başbakan adaylığı konusunda 2017 yılının başında karar alınacağına dikkat çekti.

Ayrıca parti liderliğine 2 yıllığına seçildiğini, görevi üstlendiğini ve devam ettireceğini söyleyen Gabriel, "SPD her zaman azınlık için de politika yapmalı. Ancak kazanmak isteyen çoğunluğa da hitap etmeli." dedi. Gabriel, SPD'nin birlik beraberliği sağlaması durumunda 2017'de yüzde 30'a ulaşabileceğini savundu.

Berlin'de düzenlenen SPD Genel Kurul toplantısında Gabriel yüzde 74,3 ile dördüncü kez genel başkan seçilmişti. Anketlere göre ise SPD'nin oy oranı son yıllarda olduğu gibi yüzde 25 civarında. CİHAN
<< Önceki Haber Sosyal Demokrat Parti'nin kurmayları Gabriel'in başbakan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER