Sosyal Demokrat Parti'nin protestosu ortalığı karıştırdı


Sosyal Demokrat Parti (SPD) Essen İl Teşkilatı'nın davranışı partiyi karıştırdı. Essen'de semt ilçe teşkilatlarından Altenessen, Karnap ve Vogelheim mültecilerin hep bu semtlere yerleştirilmesinden rahatsızlıklarını bildirmek için harekete geçtiler. Söz konusu semtlerin daha çok sosyal alt tabakadan insanlardan oluşması ve buna ek olarak çok fazla mülteci yerleştirilmesi ile semtlerin yapısının değiştiğini düşünen SPD'li yetkililer bunu protesto etmek istediler.

Bugün için düşünülen protesto için seçilen "Yeter. Uyumunda sınırı vardır. Kuzey tarafı doldu" sloganı aşırı sağcıların çok hoşuna gidince protestoya onlar da katılacaklarını açıkladılar. Kısa zamanda tüm eyalette yayılan slogana her kesimden sert eleştiriler gelmeye başladı. Yağmur gibi yağan ve kısmen çok sert olan eleştiriler karşısında sağcılıkla suçlanan yetkililer protesto gösterisini iptal ettiklerini açıkladılar. Fakat buna rağmen eleştiriler devam ediyor.

Eleştirilerde SPD'nin Pegida ve NPD tarafına kaydığını bildirenler, mülteci yurtları önünde oturma eylemi yapmak isteyenler ve sosyal medya üzerinden Almanya'nın genelinden siyasiler, belediye yetkilileri, kurum temsilcilerinin konuya girmeleri Kuzey Ren Vestfalya'daki (KRV) parti yetkililerini olaya müdahale etmek zorunda bıraktı. Koyu Mönchengladbach futbol kulübü taraftarı olan Başbakan Hannelore Kraft, Borussia Dortmund ve Mönchengladbach KRV derbisi öncesi partisindeki protestocuları sert sözlerle eleştirip, KRV SPD Genel Sekreteri Andre Stinka'yı Essen'e gönderdi.

Ani kriz toplantısı sonrası protestonun iptal edildiği bildirildi. Protesto organizatörlerinin kamuoyundan özür dilemesine rağmen etkisinin daha tartışılacağı tahmin ediliyor. Şehrin varlıklı insanların yaşadığı semte çadır kent yapılmış olsa dahi kuzeydeki kira ve hayat şartlarının daha ucuz olmasından dolayı zamanla mültecilerin oralara kayacağı dile getiriliyor. CİHAN
<< Önceki Haber Sosyal Demokrat Parti'nin protestosu ortalığı karıştırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER