STEM Projesi ile öğrencilerin yenilikçi ruhu gün yüzüne çıkarılacak


Yenilikçi Öğrenci-Öğretmen Gelişim Modeli (STEM) Projesi ile öğrencilerin yenilikçi ruhu gün yüzüne çıkartılacağı belirtildi.

Avrupa Birliği (AB) STEM Erasmus+KA2 Projesi kapsamında paydaş ülke Litvanya, İtalya, İzlanda ve Lüksemburg'tan gelen 16 öğrenci ve öğretmen ilk çalışmasını Türkiye'de Manavgat Namık Karamancı Fen Lisesi'nde yaptı. Proje çalışmasının 2 yıl süreceği ve ikinci toplantının ise ilerleyen aylarda Lüksemburg'ta olacağı ifade edildi.

Proje kapsamında Manavgat'a gelen 4 ülke öğrencileri Namık Karamancı Fen Lisesi öğrencilerinin kardeş aile misafirperverliğinde evlerde 5 gün misafir edilerek öğrencilerin ülkeleri arası dostluk ve kardeşlik köprüsü kurmalarının sağlandığı kaydedildi.

Projenin asıl amacının öğrencilerin öğretmenler gözetiminde fen, teknoloji, mühendislik ve matematiği sevdirerek bu alanlarda kariyer yapmalarında yol göstericiliği yapmak olduğu belirtiliyor. 4 ülkeden gelen 16 öğretmen ve öğrenci proje kapsamında ilk çalışmasını Perşembe Pazarı'nda yaptı.

Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü AB Projeleri Koordinatörü Hasan Biber, "Projeyle öğrencilerimizin fen, matematik, mühendislik ve teknoloji alanlarında yenilikçi ruhunu ön plana çıkaracağız. Öğrencilerimizin bu alanlarda keşifler yapmalarına yardımcı olacağız. 2 yıl sürecek olan toplantının yol haritasını 4 ülkeden gelen 16 öğretmen ve öğrenci Manavgat'ta yaptı." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber STEM Projesi ile öğrencilerin yenilikçi ruhu gün yüzüne... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER