Sur'da çatışmalar 46'ncı güne girdi


Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı ve operasyonlar 46'ıncı güne girerken şiddetli çatışmalar devam ediyor. PKK'lıların barikatlar kurduğu 6 mahallenin sokak aralarında sabah saatlerinde yoğun silah ve top sesleri yükseldi.

Sur'da 2 Aralık'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı ve ardından düzenlenen operasyonlar devam ediyor. İlçenin 15 mahallesinden 6'sı Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz, Savaş mahalleleri ile Gazi Caddesi'nde 2 Aralık Çarşamba günü sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. PKK'nın kurduğu barikatları ve bombalı tuzakları kaldırmak için asker ve polisin birlikte düzenlediği operasyonlar kapsamında hemen her gün çatışmalar yaşanıyor. Bu hafta sonu da tarihi ilçede şiddetli çatışmalar yaşandı.

OPERASYONLAR ARTIK ASKERİN KOORDİNESİNDE

Terör örgütü mensuplarının, çatışmaları sivillerin yaşadığı alana taşıması üzerine düzenlenen operasyonlara, 90'lı yıllardaki gibi çok sayıda güvenlik birimi katılıyor. Alınan bilgiye göre, uzun süre hendek operasyonu yapmasına rağmen şehir merkezindeki hâkimiyeti sağlayamayan polise destek veren asker, operasyonların da koordinesini devraldı.

Diyarbakır'ın Sur, Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçesindeki operasyonların sevk ve idaresini askerin yaptığı belirtildi. Operasyonların askerin koordinesine verilmesinin ardından, idari olarak kaymakamlıklara, mesleki olarak ise jandarmaya bağlı olan köy korucuları artık yerleşim yerlerinin dışındaki operasyonlara dahil edildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Sur'da çatışmalar 46'ncı güne girdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER