'Suriye ordusu Bayırbucak Türkmenlerinin varlığına son vermek üzere'


Türkiye Kamu-Sen Kırşehir İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Bilal Türk, Suriye ordusunun Hatay'ın güneyindeki Bayırbucak Türkmenlerinin varlığına son vermek üzere olduğunu belirterek, Türk milletine çağrıda bulundu.

Kamu-Sen Kırşehir İl Temsilcisi Bilal Türk yaptığı basın açıklamasında, Rus uçaklarının ağır bombardımanı ve İran'ın desteğiyle Türkmen Dağı'nda ilerleyen Suriye ordusunun, bölgedeki yüzlerce yıllık Türk varlığına son vermek üzere olduğunu belirterek, "Hatay'ın güneyindeki Bayır-Bucak Türkmenleri katliam tehdidiyle karşı karşıyadır. Bayır-Bucak Türkmenlerine yapılan saldırıları kınıyor ve Türk milletini kardeşlerine sahip çıkmaya çağırıyorum." dedi.

Hiçbir IŞİD'linin bulunmadığı bölgeye karşı saldırıların gerçekleştirildiğini kaydeden Türk, "Şu an 10 bin sivil, bombalardan kaçarak Türkiye sınırına akın ederken, 25 bin dolayında Türkmen kardeşimiz bir katliamla karşı karşıyadır. Soydaşlarımız çok zor durumdadır. Bu saldırıların amacı Türkiye ile Suriye arasında Türkmensiz bir hat oluşturmaktır." diye konuştu.

Yetkililerin konuya duyarlı olması gerektiğine işaret eden Türk, "Bölgeden çığlık yükselmekte, yüreklerimiz yanmaktadır. Yetkililer, Türkmen kardeşlerimize her desteği vermek için bütün imkânları kullanmalıdır. Nasıl ki İran, Şiiler gerekçesiyle bölgede söz sahibi ise Türkiye, Türkmen kardeşlerimiz için sesini yükseltmelidir. Türk milleti artık aklını başına almalı ve en azından terör örgütü yandaşlarının Kobani'ye sahip çıktığı kadar, Filistin için olduğu kadar yanı başındaki Türkmen kardeşine de sahip çıkmalıdır." ifadelerini kullandı.

Yüzyıllardır bu bölgeyi yurt edinmiş Türkmenlere yapılanların insanın içini kanattığını belirten Türk, sözlerini şöyle tamamladı: "Türkmen kardeşlerimizin yalnızlığa terk edilmesi, yaşadığı bu topraklardan sürülmesi, ırzlarının ayaklar altına alınması, katledilmesi, vicdanı olan her insanın içini kanatmaktadır. Türk devleti, büyük olacaksa, sınırlarımız dışındaki kardeşlerimizle büyüyecektir. Tarih, bu sorumluluğu Türkiye Cumhuriyeti'nin omuzlarına yüklemiştir. Bölgede yaşananlara, başta Türk hükümeti olmak üzere tüm dünya devletleri kısa zamanda müdahale etmeli ve Türkmenler üzerinden devletimize karşı oynanan bu oyun mutlak surette bozulmalıdır."
CİHAN
<< Önceki Haber 'Suriye ordusu Bayırbucak Türkmenlerinin varlığına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER