'Sürü yönetimi elemanı' kursu başladı


Elazığ'da çoban ve çoban adaylarına yönelik 'Sürü Yönetimi Elemanı' kursu başladı. 5 gün 120 saat sürecek kurs boyunca, koyun ve keçi ağılı kurabilme, besleme, bakımını yapabilme, çoğaltabilme, süt verimi ve otlatma gibi hayvancılıkla ilgili her şey anlatılacak.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İsmail Gürbüz, kursun açılışında yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti: "Resmi adıyla 'Sürü Yönetim Elemanı', halk dilinde ise 'Çobanlık' olan kursu başlatmış olmaktan dolayı güzel bir heyecan duymaktayız. 15 iş günü ve günde 8 saat olmak üzere toplam 120 saat sürecek kurs boyunca, koyun ağılı ve keçi ağılı kurabilme, koyun ve keçi ırkını seçebilme, küçükbaş hayvanları besleme ve bakımını yapabilme, çoğaltabilme, bulaşıcı ve yetiştirme hastalıklarına karşı koruyabilme ve mücadele edebilme, biyogüvenlik uygulamalarına hakim olma, sağım yapabilme, süt verimi, mera ve merada otlatma, yemleme gibi hayvancılıkla ilgili her şey anlatılacak."

İŞKUR destekli kurslarda 44 kursiyere sertifikalarını verdiklerini kaydeden Gürbüz, "Şu ana kadar yaptığımız İŞKUR destekli kurslarımızda ilimiz ve Sivrice ilçemiz dahil toplam 44 kursiyerimize Sürü Yönetimi Elemanı Sertifikası verilmiştir. Yeni açtığımız Merkez ve Kovancılar ile Karakoçan İlçelerimizdeki kurs sonrası ise 96 kursiyerimize daha sertifika verilecektir. Toplamda 140 kursiyerimiz Sürü Yönetimi Elemanı Sertifikası alamaya hak kazanmış olacaktır. Ayrıca İŞKUR desteksiz 'Sürü Yönetimi Elemanı' kursuna katılan 600 kişiye yakın kursiyerimizden ise en az 200 üreticimize ise Bakanlığımızın 2014 yılında uygulamaya koyduğu kişi başı 5 bin TL teşvik almaları sağlanmıştır. Açılan kursların halk arasında 'çobanlık' denen mesleği profesyonel sertifikalı hale getirmiş oluyoruz. Açılan kursla daha teknik daha profesyonel sürü yönetimi elemanı yetiştirmiş olacağız. Artık sürü yönetiminin anneden, babadan, dededen kalma usullerle değil, çok bilinçli bir şekilde yapılması gerçeği ortaya çıkıyor." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber 'Sürü yönetimi elemanı' kursu başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER