İstanbullular bu habere dikkat!

Bu sistem daha konforlu ve güvenli İstanbul trafiği sağlamak için genişletiliyor.

İstanbullular bu habere dikkat!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) mühendislerinin geliştirdiği EDS sisteminin kullanım alanları, kural ihlallerinin önüne geçmek, daha konforlu ve güvenli İstanbul trafiği sağlamak için genişletiliyor.
İBB bünyesinde geliştirilen "Taralı Alan İhlal Tespit Sistemi" ile kavşaklardaki ortak kullanım alanında ihlal yapan araçlar belirlenerek ceza kesilecek.


İBB bünyesinde geliştirilen Taralı Alan İhlal Tespit Sistemi; Kavşaklarda bulunan taralı alanda araç trafiğinin yoğun olması ve diğer araçların bu yoğun trafiğe karışması durumunda hareketli ve sabit kameralar ile fotoğraf çekerek ihlal tespiti yapıyor. Sistem, saha noktasını izleyerek ihlal yapan bir araç tespit ettiğinde otomatik olarak aktif hale geliyor. İhlali gerçekleştiren aracın 1 adet geniş açı, 1 adet dar açı ve 1 adet belirlenen süreden önce nerede olduğunu gösteren geniş açı fotoğrafını çekerek ihlali belgeliyor.


Taralı Alan EDS teknolojisi ile, İstanbul’da önemli kavşaklarda ortak kullanım alanı olan bölgenin (sarı renkte boyanan alanın), kavşakların verimli bir şekilde kullanımını sağlamak ve kavşaktan geçen araç sayısını arttırmak amacı ile boş bırakılması adına sürücülerin trafik yoğunluğuna göre hareket etmeleri hedefleniyor. Taralı Alan EDS Sistemi, Dolmabahçe Kavşağı, Büyükdere Caddesi (Kanyon Önü), Edirnekapı Kavşağı, Fındıkzade Kavşağı başta olmak üzere İstanbul’da ortak kullanım alanı olan önemli kavşaklarda kullanılmaya başlanacak.


Trafik Ceza Rehberinde belirtilen “Işıklı trafik işaretleri izin verse bile trafik akışını engelleyecek bir durum olduğu hallerde kavşağa girmek” İhlal tipi (57/1-D) maddesine göre Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü işlem uygulanacak.

<< Önceki Haber İstanbullular bu habere dikkat! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER