Tacik lider Rahman, Rusya'da

Tacik lider Rahman, Rusya'da

Rusya'ya resmi ziyarette bulunan Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü.

Tacik basınında yer alan habere göre Rahman, tatil beldesi Soçin'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi. Görüşmelerde, ikili ilişkiler geniş bir yelpazede ele alındı. Rahman, Putin ile görüşmesinde yaptığı konuşmada, "Biz, Rusya ile olan ilişkilerimizden memnunuz. Bütün imkanları değerlendirerek, stratejik anlamda gelişen ilişkilerimizi daha üst seviyelere çıkartmak istiyoruz." dedi. Tacik lider, dünyada ve kendi bölgelerinde gelişen olayların işbirliğinin önemini daha da arttırdığını belirtti. Putin ile Rahman, iki ülke askeri işbirliğinin yanı sıra Afganistan'daki son durumu konusunda da görüş alışverişinde bulundu.

Liderler ayrıca, ticari ve ekonomi, sanayi, tarım, Tacikistanlı işçi göçmenlerin şartlarının kolaylaştırılması konusunda bilgi paylaşımında bulundu.

Putin ile Rahman görüşmede ayrıca, birbirlerinin doğum gününü kutladı. Rahman 5 Ekim tarihinde 63'üncü doğum gününü kutladı. Rus lider Putin'in doğum günü ise bugün kutlanacak. CİHAN
<< Önceki Haber Tacik lider Rahman, Rusya'da Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER