Tahir Elçi eyleminde arbede


Diyarbakır Barosu Başkanı Elçi'nin öldürülmesi, İzmir'de protesto edildi. Bir vatandaşın "Kahrolsun PKK, yaşasın Türk milleti" diye bağırması üzerine bir süre arbede yaşandı.

İzmir Emek Demokrasi ve Barış Güçleri üyeleri Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde bir araya gelerek Tahir Elçi'nin fotoğrafının yer aldığı pankart açtı ve üzerine avukat cübbesi bıraktı. Grubun slogan attığı sırada bir vatandaşın "Kahrolsun PKK, yaşasın Türk milleti" diye bağırması üzerine gerginlik yaşandı. Gruptakilerin üzerine yürüdüğü şahıs polisin araya girmesiyle bir işyerine sokuldu. Çevredeki bir işyerine sığınan kişiyi, üzerine yürüyen kalabalığın elinden alan polis ekipleriyle bir süre arbede yaşandı. Gruptakilerin tepkileri yükselirken vatandaşı işyerinden çıkarılarak polis merkezine götürdü.

Grup adına basın açıklaması yapan avukat Yakup Gül, Tahir Elçi'nin alçak bir saldırı sonucu katledildiğini ifade etti. Gül, "Tahir Elçi'yi katledenler ve bu acı atmosfere katkı koyanlar bilmeliler ki asla korkmuyoruz." dedi.

Grup üyeleri sık sık 'Tahir Elçi ölümsüzdür', 'Tahir Elçi onurumuzdur' sloganları attı.

İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan da yaptığı konuşmada Tahir Elçi ve bir polisin şehit olduğu saldırıyı kınadıklarını bildirdi. Saldırının hukuk camiasını derinden üzdüğünü belirten Özcan, olayın faillerinin bir an önce adalete teslim edilmesini beklediklerini belirtti. CİHAN
<< Önceki Haber Tahir Elçi eyleminde arbede Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER