Talipoğlu: Odunpazarı Belediyesi Cumhuriyet'i korumak adına gerekeni yapıyor


Gazeteci Tayfun Talipoğlu, Odunpazarı Belediyesi ve Odunpazarı Kent Konseyi Yenikent Mahalle Meclisi'nin Kubilay'ı kim neden öldürdü? isimli programına katıldı. Talipoğlu, etkinlikteki konuşmasında, Odunpazarı Belediyesi'nin sanat ve kültür anlamında önemli şeyler yaptığını, katkılar sunduğunu ve bunun yanında Cumhuriyet'i korunmak için gereken ne varsa yaptığını ifade etti.

Odunpazarı Belediyesi ve Odunpazarı Kent Konseyi Yenikent Mahalle Meclisi, 23 Aralık 1930 yılında Cumhuriyet karşıtı bir grup tarafından katledilen Türk öğretmen ve asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ı anma etkinliği düzenledi. Kubilay'ı Kim Neden Öldürdü? isimli konferans ve anma programı, Odunpazarı Belediyesi Hasan Polatkan Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Programa Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, onur konuğu olarak Tayfun Talipoğlu, konuşmacı olarak Doç. Dr. Yağmur Say, CHP Odunpazarı İlçe Kadın Kolları Başkanı Sibel Yeşildal, Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı Hasan Atak, Odunpazarı Kent Konseyi Genel Sekreteri İsmail Kumru, Yenikent Mahalle Meclisi Başkanı Semih Baras, Odunpazarı Belediye Meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve daire müdürleri katıldı.

Etkinliğe onur konuğu olarak katılan Tayfun Talipoğlu da bir konuşma yaptı. Talipoğlu, Odunpazarı Belediyesi'nin sanat ve kültür anlamında önemli şeyler yaptığını, katkılar sunduğunu ve bunun yanında Cumhuriyet'i korumak için gereken ne varsa yaptığını ifade etti. Talipoğlu, "Bu Cumhuriyet yıllardır dervişlerle uğraşıyor. Bugün bunları daha pervasızca ifade edebiliyorlar. Bu ülkenin televizyonlarında, gazetelerinde ve kitaplarında yeni katliamlara çağrı yapıyorlar. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları ne yaptıysa gözümüze soka soka yok ediyorlar. Her şeyden önce toplumda kadın yok." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Talipoğlu: Odunpazarı Belediyesi Cumhuriyet'i korumak... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER