Tayler bebeğin ölümü Hamburg'u yasa boğdu


Beyin sarsıntısı şüphesiyle geçtiğimiz hafta Hamburg Üniversite Hastanesi'ne (UKE) kaldırılan 12 aylık Tayler bebeğin ölümü Hamburg'u yasa boğdu. 6 yaşında bir kardeşi daha bulunan Tayler'in annesi haftada dört gün Sosyal Hizmetler Kurumu'ndan yardım alıyordu. Hamburg Savcılığı, beyninde ciddi şekilde hasar olması nedeniyle hayatını kaybeden Tayler'ın ölmesi üzerine 22 yaşındaki anne ve annenin birlikte olduğu 26 yaşındaki şahıs hakkında soruşturma başlattı.

En son bu yaz köprücük kemiği kırıldığı için hastaneye kaldırılarak tedavi edilen Tayler'in daha önce de şiddet gördüğü şüphesi üzerinde duruluyor. Çocuk bakımı ve aileye destek veren resmi görevlinin daha önce bebeğin vücudunda morluklar tespit edilmesine rağmen bu durumu raporuna yazmadığı iddia ediliyor.

Konuyla ilgili basına açıklama yapan Hamburg Sosyal İşler Bakanı Melanie Leonhard olaydan büyük üzüntü duyduğunu belirtirken, Altona Belediye Başkanı Dr. Liane Melzer olaydan derin üzüntü duyduğunu ifade ederek, "Olayın aydınlatılması için tüm imkanları kullanacağız." dedi.

HAMBURG'DA İLK DEĞİL

Hamburg'da daha öncede 11 yaşındaki Chantal ve 3 yaşındaki Yağmur olmak üzere gençlik dairesi gözetimindeki çocuklar şiddet, ihmal ya da benzeri sebeplerden hayatını kaybetmişti. Hamburg Mitte Belediye Başkanı Markus Schreiber'in istifasına neden olan ölüm vakaları üzerine meclis araştırma komisyonu kurulmuştu.

ALMANYA'DA BEYİN SARSINTISINDAN HER YIL 200 BEBEK ÖLÜYOR

Bu arada Almanya'da beyin sarsıntısından her yıl yaklaşık 200 bebeğin öldüğü ortaya çıktı. Geçtiğimiz yıl yapılan bir araştırmaya göre bebek beyinlerinin yaralanma noktasında çok hassas olduğu belirtilerek, özellikle dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çekiliyor. Bu şekilde bebek ölümlerine daha çok da bunun farkında olmayan ebeveynler neden oluyor. CİHAN
<< Önceki Haber Tayler bebeğin ölümü Hamburg'u yasa boğdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER