Tebriz ve Adana kardeş şehir olacak


Tebriz Belediye Başkanı Sadegh Najafi, Başkan Hüseyin Sözlü'yü ziyaretinde iki şehir arasındaki ilişkilerin gelişmesi için karşılıklı çaba harcama konusunda görüş birliğine vardı.

İran'ın Tebriz Belediye Başkanı Sadegh Najafi ve beraberindeki heyet, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü ziyaret etti. Tebriz ve Adana'nın, dolayısıyla Türkiye ve İran'ın daha yakınlaşması, ekonomik, kültürel ve sosyal ilişkilerin gelişmesi için yapılabilecekler hakkında görüş alışverişinde bulunan Başkan Sözlü ve Başkan Najafi, iki şehrin kardeş ilan edilmesiyle ilgili belediye meclislerinin çalışma başlatması konusunda da görüş birliğine vardı.

Orta Asya, Anadolu ve İran mimarilerinin çok benzediğini, kültürler arasında da önemli yakınlık bulunduğunu belirten Başkan Hüseyin Sözlü, Adana Demirspor'la Tebriz'deki Traktör Futbol Kulubü arasında, her iki şehirde karşılaşmalar yaparak spor aracılığıyla önemli yakınlaşma sağlanabileceğini belirtti. Sadegh Najafi de Başkan Hüseyin Sözlü'nün teklifini kabul etti. CİHAN
<< Önceki Haber Tebriz ve Adana kardeş şehir olacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER