ABD, Çin'i resmen suçladı

Pentagon raporlarında ilk kez o ifadeye ver verildi.

ABD, Çin'i resmen suçladı

Obama yönetimi, Çin'i ABD hükümetine ait bilgisayar sistemlerine yönelik artan siber saldırıları sebebiyle resmen suçladı. Pentagon, Çin'in askeri kabiliyetleriyle ilgili her yıl hazırladığı raporunda ilk kez bu ülkenin bilgisayarlara izinsiz sızarak ABD'ye ait gizli bilgileri çalmaya çalıştığını belirtti. 

Pentagon'un ABD Kongresi'ne sunduğu yaklaşık 100 sayfalık raporda, 2012'de ABD hükümetinin sahip olduğu dünya üzerinde pek çok bilgisayar sistemine girildiğini ve saldırıların bazılarının direkt olarak Çin hükümeti ve ordusuna dayandırılabileceği ifade edildi. 

Rapora göre Çin, ABD'ye ait diplomasi, ekonomi ve savunma programları hakkında istihbari bilgileri ele geçirmek için siber kapasitesini kullanıyor. 

Pentagon şu zamana kadar saldırılarla ilgili direkt olarak Çin'i suçlamamıştı. Aancak, yetkililerin son bir yılda yaptığı açıklamalar ve bazı özel firmaların artan şikâyetleri üzerine suçlama kararı alındı.

ABD'de görülen siber saldırı olaylarının neredeyse tümünde Çin'in ismi geçiyor. Bazı tahminlere göre ülkede görülen siber casusluk vakalarının yüzde 90'ı Çin merkezli olduğu belirtiliyor.

CİHAN
<< Önceki Haber ABD, Çin'i resmen suçladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER