Araba Oyunları ve Çocuklar

Bilgisayar oyunlarının çocuklar üzerindeki etkisi ile ilgili bir yazı ile karşılaşan ebeveynler, kuşkusuz yazıyı okumadan geçmezler.

Araba Oyunları ve Çocuklar

Genellikle anne ve babalar, bilgisayar oyunlarının çocukları kötü yönde etkilediği ve gelişimlerini engellediği düşüncesidir. Evet, oyunlar çocukları etkiler, hatta oynayan herkesi etkiler fakat bu, her zaman kötü bir etkileşim olacak demek değildir. Kabul edelim ki bir oyunu çocuk için kötü yapan kesin faktörler vardır; fakat her yaştan insan araba oyunlarını sever çünkü araba oyunları bir takım yararları da beraberinde getirir.



Şimdi araba oyunları oynamanın çocuklar ve aileler üzerindeki olumlu yanlarınıinceleyelim.

-Küçük çocuklar için uygun olan araba oyunlarıbasit ve kolay geliştirilebilir olduğu için çok daha az maliyetlidir.

-Çocuklara uygun olan birçok araba oyunu Online olarak bulunmaktadır. Bu oyunlar özellikle çocuklar için yapılmış olan oyun portallarında yayınlanmaktadır.


-Online araba oyunlarının büyük çoğunluğu ücretsizdir.

-Dünya üzerinde araba oyunlarının yüzlerce çeşidi vardır.

-Bu oyunlar yaşa göre düzenlenmektedir.

-Araba oyunları özel olarak çocukları eğlendirmek için tasarlanmıştır.

-Bu tür oyunlarda oyuncuların bilgilendirilmesi için kılavuzlar ve öğretici bölümler bulunmaktadır.

-Bu oyunlarda 2 veya daha fazla oyuncunun oynayabileceği modlar bulunmaktadır. Çok oyunculu modlar oyuncular sosyalliğini arttırmaktadır. Araştırma şirketi Pew Research Center’ın konuyla ilgili çalışması bunu doğrulamaktadır. 

-Birçok araba oyununda, oyuncuya oyunu inceleme fırsatı sağlayan demo versiyonları bulunmaktadır.

-Araba oyunları çocuklara stratejik hareket etme yeteneği kazandırır.

-Araba oyunları çocukların el ve göz koordinasyonlarını geliştirir.

-Ayrıca oyunlar çocukları kaybetme olgusuyla tanıştırıp çocukların daha güçlü olmalarını sağlar. Birçok denemeden sonra geçilen bölüm sonrasında çocuklara özgüven aşılar.

Amerikan Pedagoglar Akademisi’ne göre araba oyunları aşırı derecede oynandığında zararlı olabilmektedir. Bu yüzden anne babalara düşen görev, çocuklarının saatlerce oyun oynamaları yerine dengeli ve düzenli bir zaman sınırlamasıyla oyun oynamalarını sağlamaktadır. Böylece oyunların çocuklara olan zararları engellenmiş olunur.


Şimdi araba oyunları hakkında daha fazla fikre sahip olmak ve yukarıda bahsedilen türde oyunlardan birine ulaşmak istiyorsanız aşağıdaki link size yardımcı olacaktır:


Amerikan Pedagoglar Akademisi Hakkında (Academy of American Pediatrics)

1930’da kurulan, merkez ofisi Illinois’te bulunan, çocuk sağlığı üzerine otorite kabul edilen kuruluş. Bünyesinde çalışan doktor ve uzmanların, çocukların zihinsel ve fiziksel sağlıkları hakkında yaptıkları çalışmaları tüm dünya ile paylaşan bir kurumdur. Bu ünlü sağlık kuruluşu çeşitli araştırmaları “AAP News” ve “Pediatrics” yayınlarıyla sunmaktadır.

Pew Research Center Hakkında

2004’te kurulan Amerikalı araştırma şirketi. Genellikle araştırmalarına toplumsal sorunları, demografik özellikleri ve sosyal hayatı konu almaktadır. Merkezi Washington’da bulunan toplum bilimci araştırma şirketinin başında Donald S. Kellermann yer almaktadır.

<< Önceki Haber Araba Oyunları ve Çocuklar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER