Bir günde 64 milyar mesajla rekor kıran Whatsapp niye çöktü?

Son zamanların popüler mesajlaşma platformu WhatsApp kısa süreliğine dün çöktü.

Bir günde 64 milyar mesajla rekor kıran Whatsapp niye çöktü?

Bir günde 64 milyar mesajla rekor kıran WhatsApp’ın aralarında Türkiye'nin de olduğu bazı ülkelerde geçici süreyle çalışmadığı rapor edildi. Whatsapp konuyla ilgili açıklama yapmadı.

Kızgın kullanıcılar dünyanın dört bir yanından WhatsApp'ın bozulduğunu rapor ettiler.

WhatsApp'taki hata mesajında: "Üzgünüz, servisimizde şu anda bir problem var. Üzerinde çalışıyoruz kısa zamanda çalışır hale getireceğiz" yazdığı öğrenildi.

Şikayetçi ülkelerin arasında Türkiye'nin yanı sıra İspanya, İtalya, Singapur ve Malezya gibi ülkeler de bulunuyor.

Şu an Türkiye'de WhatsApp düzgün biçimde çalışıyor görülüyor.
 
Firmadan ise herhangi bir açıklama yapılmadı.

WhatsApp'taki bu sorun kısa zamanda Twitter'da trend oldu. #WhatsappBozulduGENE etiketiyle kullanıcılar şikayetlerini bildirdi.

Bu arıza Facebook'un satın almasından bu yana WhatsApp'ta görülen ikinci çökme oldu.

Dün rekor kırmıştı

WhatsApp’ın resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamaya göre uygulama bir gün içerisinde tam 64 milyar mesaj ile rekorunu daha da ilerletti.

WhatsApp daha önce 2013 yılbaşında 18 milyar, Haziran 2013’te ise 27 milyar mesaja ulaşmıştı. Daha önceki bu rakamlarla karşılaştırıldığında WhatsApp’ın 64 milyarlık yeni rekoru uygulamada çok ciddi bir artışı gösteriyor.

Webrazzi'de yer alan habere göre bu 64 milyar mesajın 20 milyarı gönderilmiş, 44 milyarı ise alınmış mesajlardan oluşuyor. WhatsApp’ın gönderilen ve alınan mesaj sayılarının farklı olmasının nedeni ise grup mesajlaşma özelliği.

Bu şekilde birden fazla alıcısı olan mesajlar hesaba katıldığında bu fark ortaya çıkıyor. Gönderilen mesajın ortalama alıcı sayısının 2,2 olması da WhatsApp’ın grup mesajlaşma konusunda da oldukça popüler olduğunu gösteriyor.
<< Önceki Haber Bir günde 64 milyar mesajla rekor kıran Whatsapp niye çöktü? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER