İşte dünyanın en sıradışı selfie'si!

Dünyanın en sıradışı ve kalabalık selfie'sini NASA yayınladı. Görenler şaşkına döndü..

İşte dünyanın en sıradışı selfie'si!

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) Dünya Günü nedeniyle  sosyal medyaya yüklenmiş 36 binden fazla insan ve yerin fotoğraflarından oluşan "küresel selfie"yi internette yayınladı.



NASA 22 Nisan Dünya Günü için insanlara #GlobalSelfie etiketi ile fotoğraflarını Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal medya sitelerine yüklemeleri çağrısı yapmıştı.

113 ülkeden internet kullanıcısı bu çağrıya cevap verdi ve haftalar süren toparlama ve yollanan 50 bini aşkın fotoğrafın ayıklanıp düzenlenmesi işlemlerinden sonra NASA'nın "küresel selfie" diye tanımladığı mozaik ortaya çıktı.

NASA'nın Dünya Bilim Bölümü başkan yardımcısı Peg Luce, "Bu kadar çok ülkeden insanın katıldığını görmek bizi çok mutlu etti. Gezegenimizin varlığını kutlamaya vakit ayırdıkları için teşekkür ediyoruz ve herkesin kıymetli Dünya'mızı koruma ve kollamakta üzerine düşeni yaptığını görmek istiyoruz." dedi.

3.2 gigapixel olan ve büyütülebilen mozaik birleştiğinde Dünya gibi görünen tıklayın onbinlerce seçme fotoğraftan oluşuyor.

<< Önceki Haber İşte dünyanın en sıradışı selfie'si! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER