TEM'de sabahlayan Suriyeliler sınırların açılmasını istiyor

TEM'de sabahlayan Suriyeliler sınırların açılmasını istiyor

Sınır bölgesine doğru umut yürüyüşü durdurulan Suriyeliler, geceyi TEM otoyolu kenarındaki tarlalarda geçirdi. İstanbul'a dönmeyeceklerini söyleyen sığınmacılar, Türk yetkililerden sınırın açılmasını istedi.

Ülkesindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan yüzlerce Suriyeli Avrupa ülkelerine geçmek için İstanbul'dan yola çıktı. Buldukları araçlarla Türkiye'nin Yunanistan ve Bulgaristan'a sınır ile Edirne'ye hareket eden sığınmacılar, jandarma ve polis tarafından duruldu. Şehir merkezine gelenler otogarda bir araya getirildi. TEM otoyolunu kullananlar ise Edirne gişelerine yaklaşık bir kilometre mesafede durduruldu. Güvenlik güçlerinin geçişlerine izin vermediğini öğrenen Suriyeliler, bu kez Edirne il sınırında inerek yürüyüşe geçti. Onlarca kilometrelik yolu kateden sığınmacılar, TEM'de jandarma ve polis tarafından durduruldu.

Yaklaşık 800 civarında Suriyeli sığınmacı ilk geceyi otoyolun kenarında geçirdi.
Zor şartlar altında geceyi geçiren Suriyelilere valilik ve diğer yardım kuruluşları tarafından yiyecek, su ve battaniye dağıtımı yapıldı. Suriyeli sığınmacı, kendilerinin ve çocuklarının soğuk altında zor bir gece geçirdiklerini söyledi. İstanbul'a dönmeyeceklerini yineleyen sığınmacılar, Türk yetkililerden kendilerine sınırın açılmasını istedi.

CANLI YAYIN ARAÇLARI ÖNÜNDE ŞARJ KUYRUĞU

Dün kilometrelerce yolu katederek Edirne'ye ulaşan Suriyelilerin telefonlarının bataryaları bitti. Bu nedenle Türkiye'nin diğer illerindeki yakınları ve Suriye'de akrabalarıyla iletişimleri kesilen sığınmacıların imdadına canlı yayın araçları yetişti.
Canlı yayın araçlarının devreye soktuğu prizlere onlarca Suriyeli telefonlarını taktı.
Telefonları prizlere takan sığınmacıların cihazlarının şarj olmasını, çok sayıda sığınmacı da şarj sırasının gelmesi için bekledi.

15 SIĞINMACI RAHATSIZLANDI

Uzun ve yorucu bir yolculuğun ardından Edirne'ye ulaşan sığınmacıların bazıları sağlık sorunları yaşadı. Sağlık sorunlarına bölgede hazır bekletilen ambulanslarda ilk müdahale yapıldı. 15 civarında Suriyeli Edirne'de hastanelerde tedavi altına alındı. CİHAN
<< Önceki Haber TEM'de sabahlayan Suriyeliler sınırların açılmasını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER