TEOG öğrencisi Nurdal Güzelel: Beni öğretmenlerimden ayırmayın

TEOG öğrencisi Nurdal Güzelel: Beni öğretmenlerimden ayırmayın

Manisa'nın Selendi ilçesi Fatih Ortaokulu'nda okuyan Nurdal Güzelel, 7 yıldır okuduğu okuldan ayrılmak istemediğini söyledi.

Selendi'nin Körükçüler mahallesinden taşımasistem ile Selendi Fatih Ortaokulu'na giden Nurdal Güzelel ve 19 öğrencilerin okulları değiştirildi.

TEOG sınavlarına hazırlandığını kaydeden öğrenci, "8 yıldır bu okulda okuyorum son sene okulumun değişmesi nedeniyle TEOG sınavının olumsuz yönde etkileneceğinden endişe ediyorum. Okulumdan ve öğretmenlerimden memnunum." dedi.

Arkadaşlarından ve okulunda memnun olduklarını kaydeden Kürkçü Mahallesi'ndeki öğrenciler de "Bize ve ailemize okulumuzun değişeceğine yönünde bilgi verilmedi.Rahmanlarda okumak istemiyoruz. Senelerdir bu okulda okuyoruz ne değişti de okulumuz değişti?"diye konuştu.

Selendi ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Şubat 2015'de almış olduğu karar ile Selendi'nin Körükçüler Mahallesi'ndeki öğrenciler yaklaşık 10 yıl okuduğu okullarından alınarak, Rahmanlar Mahallesi'ndeki ortaokula alınmasına karar verilmiş öğrenci ve velileri de bu duruma geçen haftalarda büyük tepki göstermişlerdi.

Çocuklarının okullarını bilgi vermeden değiştirildiğini iddia eden öğrenci velilerinden Muhterem Semerci, "Bu karar şubat ayında alınmış, yetkililere 'bizim neden bu karardan haberimiz yok' dediğimizde 'Haklısınız haber verseydik iyi olurdu ama unuttuk' diyorlar, her ne sebeple olursa olsun çocuklarımızın Rahmanlar'da okumalarını istemiyoruz, biz arkadaşlarla birlikte Selendi merkezdeki okullara kendi imkanlarımız ile getireceğiz." dedi.

Yetkililerin açıklamalarını tatmin edici bulmadıklarını söyleyen Mehmet Gözelel ise "Bazı gerekçeleri örnek göstererek bizim çocuklarımızı bizim rızamız olmadan Rahmanlar'a gitmelerini kabul etmiyoruz. Öğrencilerin Rahmanlar'a alınmasını taşıma ihalesinin olduğu zamanda öğrendik. Bu karar 31 Mart ayında alınan karar da okulların yoğunluğundan bahsediyor bu doğru değil. Bizim burada 8 inci sınıfta 3 şube var bu şubelere 15-16 öğrenci var. 7 sınıflarda da 18-19 öğrenci var. Yemekhanenin yetersizliğinden bahsetmişler bu kadar öğrenci nerede yemek yiyorlardı." diye konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber TEOG öğrencisi Nurdal Güzelel: Beni öğretmenlerimden... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER