'Terörü siyasi prim olarak kullananların milletin gözünde teröristten farkı yok'

'Terörü siyasi prim olarak kullananların milletin gözünde teröristten farkı yok'

Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya, Ankara'daki bombalı terör saldırısını kınadı. Terör olaylarını siyasi prim sağlama vesilesi olarak kullanmaya kalkanların teröristlerden farkı olmadığını vurgulayan Kaya, Türkiye'nin bombalı eylemlerle adım adım Suriye ve Irak konumuna çekildiğini söyledi.

EGİAD Başkanı Kaya, yaptığı açıklamada Ankara'da 97 kişinin hayatını kaybettiği bombalı terör saldırısının, insanlığa karşı işlenmiş bir suç olarak tarihe geçeceğini söyledi. Başta siyasiler olmak üzere toplumun bütün kesimlerinin teröre karşı kenetlenerek ve milletçe el ele vererek kararlı bir tavır sergilemesi gerektiğini vurgulayan Kaya, "EGİAD olarak acı ve sonsuz bir üzüntü içindeyiz. Milletimizin başı sağolsun. Bu saldırı, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne yönelik bir alçakça denemedir. Türkiye, acı bir sınavdan geçiyor. Herkesi sorumlu davranmaya davet ediyoruz. Bu olayı siyasi prim sağlama vesilesi olarak kullanmaya kalkacak olanların, milletimizin gözünde acıdan, kandan çıkar sağlamaya çalışan teröristlerden farkı olmayacaktır. Bu nedenle tüm siyasi partilerimizi, hiç olmazsa bu olaydan sonra teröre karşı ortak mesaj vermek üzere aynı fotoğraf karesinde görmek istiyoruz. Bu siyasi olgunluğu gösterebilirlerse halkın moralini yükseltmek için çok güzel bir adım atılmış olacaktır." dedi.

Diyarbakır Suruç'tan sonra Ankara'daki terör saldırısının da Türkiye'yi adım adım Irak, Suriye ve Afganistan gibi ülkeler konumuna getirme amacı taşıdığını belirten Seda Kaya, şunları kaydetti: "Türkiye'yi, Ortadoğu'nun terörün hakim olduğu güvensiz ülkeleri konumuna sürükleyecek bu tehlikeli gidişin sona ermesi için milletçe kararlı bir duruş sergilemeliyiz. 1 Kasım seçimleri sonrası Türkiye, süratle güçlü bir hükümete kavuşmalıdır. Kısır çekişmeleri körükleyerek Türkiye'yi güçlü bir hükümetten mahrum bırakacak siyasi müdahaleler olmamalı ve demokrasinin kendi mecrasında çözümler üretmesine izin verilmelidir. Bir kısım siyasi aktörler siyasi hırsları, ihtirasları ve inatları uğruna kandan nemalanmaktan vazgeçmelidir." CİHAN
<< Önceki Haber 'Terörü siyasi prim olarak kullananların milletin gözünde... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER