TESK Kırşehir Şubesi: Kaçak sigara ile mücadeleye devam


Kırşehir Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Murat Zobu, esnafı ekonomik darboğaza iten kaçak sigarayla mücadele konusunda yazılı basın açıklaması yayımladı.

Geçen yıl Kırşehir'de 208 bin paket kaçak sigara ele geçirildiğini ve emniyet güçleri tarafından mücadeleye devam edildiğini ifade eden Murat Zobu, "Türk ekonomisini milyarlarca lira vergi kaybına uğratan, esnafın en önemli gelirini elinden alan kaçak sigarayla mücadeleye 2015 yılında hız verildi. Yapılan yasal değişiklikler ve denetimler sonucunda Türkiye genelinde kaçak sigara oranı yüzde 11,7'ye düşerek, son 5 yılın en düşük seviyesine geriledi. Emniyet ekiplerinin Kırşehir'de yaptığı denetim ve kontrollerde ise 2014 yılında 208 bin 174 paket kaçak sigara ele geçirildi." dedi.

Öte yandan Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) esnafı ekonomik darboğaza iten kaçak sigarayla mücadelede toplumsal bilinci artırmak amacıyla 'Dikkat, Bilmediğin Gerçekler Var!' kampanyasını yürütüyor. TESK, kampanyanın ikinci ayağını başlattı. Türkiye genelindeki 140 bin satış noktasına poster ve broşür dağıtan TESK, sokak afişleri ile de tüketicilere uyarılarda bulunuyor. Kırşehir Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası kampanyaya destek veriyor.
CİHAN
<< Önceki Haber TESK Kırşehir Şubesi: Kaçak sigara ile mücadeleye devam Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER