Tetiker: Onu muhatap almam, muhataplarım Ankara'da


Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Yaşar Tetiker, Türk Metal Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan'ın eleştirilerine cevap verdi. Tetiker, "Başarılarımın zekatını versem, birçok kurumların başarısı olur, onu söyleyen o zatlar, benim kurduğum OSB'de toplu iş sözleşmesi yapıyor, bana atıfta bulunuyor. Onu muhatap bile almam aslında. Benim muhataplarım Ankara'dadır." dedi.

Ereğli'ye yatırımcı getirmenin kolay olmadığını savunan Tetiker, "Geldiğimde OSB'de 400 kişi çalışıyordu, şimdi bin 200 kişi çalışıyor. Baktığınız zaman inşaat halindeki fabrikalara, faaliyete geçeceği sürelere; 2016 sonuna baktığınızda Allah nasip ederse bekli 2 bin 500 3 bin kişi çalışacaktır. Bunları niye söylüyorum. Artık bu saatten sonra özelleşmiş bir Erdemir'den çok şey beklemek yerine alternatif üretmemiz lazım. OSB'yi yeniden cazibeli hale getirmekti amacımız. " diye konuştu.

Türk Metal Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Odabaş ile konuyu görüştüğünü belirten TSO Başkanı, şunları kaydetti: "OSB'de bu kadar emek veriyoruz, güzel sonuçlar almaya başladık, bunları aldıktan sonra yine başka sendika değil, sen faaliyet göster ama bu zamansız olmasın. Ama Pevrul Kavlak Başkanla Ankara'da, gerekse Ereğli'de bir araya gelelim. Karşılıklı mutabakatla karar verelim. Burada kurulan fabrikaların rakipleri var. Bu insanlar üretimle iştigal ediyor. Bunlar rakipleriyle aynı seviye geldiği zaman, yapalım. Yeni meyve veren ağacı budamayalım. İşçi kardeşlerimize de sesleniyorum. Muhataplarımız onlar. Günü kurtarmak için ücretlerinde bir iyileşme olabilir ama evlatlarının geleceği ne olacak. Bunu düşünmek zorundayız, o işçi kardeşlerimiz de düşünecek."

Tetiker, "Kimseye sendikalı olma diyemeyiz, bu adamların anayasal hakkı. Türk Metal sendikasının kuruluşunda emeklerimiz var. Bunların bilinmesi lazım." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Tetiker: Onu muhatap almam, muhataplarım Ankara'da Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER