Timmermans: Türklerle anlaştık, Suriyelilerin çalışmasına izin verecekler


AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans, Suriyeli mültecilerin çocuklarının geleceği için Türkiye'den Avrupa'ya göç ettiğini söyledi.

Avrupa Parlamentosu'nda Türkiye-AB Zirvesi'nin sonuçları hakkında bilgi veren Frans Timmermans, "Bazı insanlar neden Türkiye üzerinden Avrupa'ya geçiyor? Onlarla konuşun. Bir deneyin. Size hikayeyi anlatabilecek hoş ve eğitimli insanlar onlar. Size diyecekler ki: Oradan ayrıldım çünkü tüm birikimin 2 yılda tükendi ve Türkiye'de çalışmama izin verilmiyor. Biz ne yaptık. Türklerle anlaştık ve Suriyelilerin çalışmasına çok yakında izin verecekler." dedi.

"ONLARI ORADA TUTMAK ÇOK DAHA UCUZA MAL OLACAK"

Türkiye'ye verecekleri 3 milyar Euro ile Suriyeli çocuklara eğitim imkanları oluşturulacağını ve sağlık hizmetlerinden yararlandırılacaklarını belirten Timmermans, sadece doğru olanı değil aynı zamanda mantıklı olanı yaptıklarını belirterek, "Onları orada tutmak Avrupalı vergi mükelleflerine çok daha ucuza mal olacak. Ayrıca insan kaçakçılarını ve yoldaki tehlikeleri de denklem dışında bırakmış olacağız." dedi.

TÜRK VATANDAŞLARINA NİÇİN VİZESİ GEÇİŞ SÖZÜ VERDİKLERİNİ DE AÇIKLADI

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans, Türk vatandaşlarına Avrupa'ya vizesi seyahat imkanı vaadinde bulunmalarını da savunarak, "Türkiye ile vize politikalarını uyumlu hale getirdiğimizde Türklerin sınırlarda Pakistan, Bangladeş gibi ülkelerden gelen uluslararası korumaya ihtiyacı olmayan insanları durdurmaları daha kolay olacak." dedi. Timmermans, "Her şeyi Türklere ihtiyacımız var ve dizlerimiz üzerine çökmüşüz, gibi görmeyin." şeklinde konuştu.

Frans Timmermans, Türkiye'yi insan hakları konusunda reformlara zorlamak için en iyi yöntemin de müzakereleri hızlandırmak ve fasılları açmak olduğunu savundu. Timmerans, "Türkler reforma yaparak bugünkü yanlışlarından bu şekilde dönebilir. Gerçekten Türklere arkamızı dönüp 'haydi yolunuza' diyerek Türkiye'deki durumu olumlu yönde geliştirebileceğimizi gerçekten düşünüyor musunuz? Bence tam tersine onlarla angajmana girmek sonuç getirir." dedi.

Timmermans, Türkiye ile her iki tarafın da çıkarına olan bir anlaşmaya vardıkları için utanç duymayacaklarını da sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber Timmermans: Türklerle anlaştık, Suriyelilerin çalışmasına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER