Tiyatro sanatçısı Tomris İncer toprağa verildi

Tiyatro sanatçısı Tomris İncer toprağa verildi

İstanbul Şehir Tiyatroları sanatçısı Tomris İncer, İzmir'in Foça ilçesinde, tiyatro arkadaşları ve sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi. İzmir'de iki aydır kanser tedavisi gören ve dün hayatını kaybeden tiyatro ve sinema sanatçısı 68 yaşındaki İncer'in cenazesi, Fatih Camisi'ndan kaldırıldı. Cenaze törenine arkadaşları Hüseyin Köroğlu, Hale Akınlı, Erhan Yazıcıoğlu, Demet Evgar, Okan Yalabık ve Ulvi Alacakaptan, kardeşleri Gülşen Salim ve Gülten Ertanhan ile çok sayıda seveni katıldı. Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge ve Belediye Başkanı Gökhan Demirağ da gelerek aileye başsağlığı diledi.

Tomris İncer'in Foça'yı cok sevdiğini belirten yeğeni Elif Ertanhan, "Her şey iki ay içerisinde oldu bitti. Buraya defnedilmesini, kendisi ve ailesi istedi. Aile mezarlığı aldık burada. Akciğer kanseriydi, İzmir'de tedavi görüyordu. 1 Ağustos'ta teşhis koyuldu. Hepimize moral verirdi, bizi ayakta tutardı. Tek tesellimiz, hiç acı çekmedi." dedi. Oyuncu arkadaşı Erhan Yazıcıoğlu ise, "Çok yaşasın isterdim. Çok özel bir insandı. Çok düzgün, çok dürüst, lafını esirgemeyen, artı elektrik yüklü bir kadındı. Hiç kimsenin arkasından konuştuğunu duymadım, hiç kimsenin de onu sevmediğini görmedim. Laf olsun diye söylenemez, kadın gibi kadındı. Mesleğini çok severdi, gençlere el uzatan, cömert. Allah'tan çekmeden gitti, tesellimiz. İyiler çabuk gidiyor. Gerçek kötüler de umarım çok çekerek gider." diye konuştu.

Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Tomris İncer'in tabutu omuzlarda taşındı. Yüzlerce kişinin katıldığı cenaze, tiyatro arkadaşlarının ve Foçalıların alkışları arasında uğurlandı. İncer, Foça Yeni Mezarlığı'nda toprağa verildi. CİHAN
<< Önceki Haber Tiyatro sanatçısı Tomris İncer toprağa verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER