TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'na fahri doktora unvanı verildi


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıkoğlu'na, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) tarafından fahri doktora unvanı verildi. MSKÜ'nün 2015-2016 öğretim yılı açılış töreni yapıldı ve 2. Uluslararası Girişimcilik ve Kariyer Sempozyumu başladı. Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene CHP Milletvekili Ömer Süha Aldan, Muğla Valisi Amir Çiçek, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, İl Jandarma Alay Komutanı Yavuz Özfidan, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, daire müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Rektör Harmandar'ın açılış konuşmasının ardından söz alan Hisarcıklıoğlu, "Neden Girişimcilik?" başlıklı ilk dersi verdi. Girişimciliğin parasız da yapılabileceğini, bunun için hayal etmek ve hayali gerçekleştirmek için çalışmak gerektiğini söyledi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Belki en güzel örneklerden birisi Michael Jordan. Dünyanın en büyük basketbolcularından, hâlâ öyle kabul ediliyor. İlk başta koçuna geldiği zaman diyor ki, 'Bunun yeteneği kısıtlı. Bu basketbol filan oynayamaz, bunu alın götürün.' diyor. Dünyanın en büyük basketbolcusu bu. Peki buraya nasıl gelmiş, yeteneği olmayan adam? Basketbol koçunun, 'Bir halt olmaz,' dediğinden, efsane bir basketbolcu çıkıyor. Cristiano Ronaldo, Real Madrid'e transfer oluyor, bütün Real Madrid'i destekleyen gazetelerde yazılar. Paparazziler peşinde. Genç, yakışıklı, futbol yeteneği var. Bütün Madrid kulübünün önünde, paparazziler Ronaldo'nun fotoğrafını çekmek için bekliyorlar ama Ronaldo'nun bugün paparazzilerle görülmüş bir tane fotoğrafı yoktur. Özelliği nedir? Takımının normal antrenmanının öncesi ve sonrası bütün yaşantısı bir futbolcunun, başarılı olması gereken bir futbolcunun yaşantısıyla eşdeğer." dedi. Türkiye'de de çok yetenekli futbolcular çıktığını ve on Cristiano Ronaldo edecek düzeyde olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, "Ama sonunda bakıyorsunuz, İstanbul'a geldikleri anda hepsi medyada. Medyadan sonra bir bakıyorsunuz, en üst zirveden bir transferden sonra yavaş yavaş aşağıya doğru inmeye başlıyor. Buradaki bütün mesele şu, başarıya ulaşmak istiyorsanız, başarılı bir girişimci olmak istiyorsanız hayal kuracaksınız, hayallerinizin içerisinden hedef seçeceksiniz, o hedef doğrultusunda çalışacaksınız. Çalışmazsanız yok. En önemlisi de farklı olacaksınız. Aynı şeyi yaparsanız başarılı olamazsınız." diye konuştu.

Yaklaşık 45 dakika süren açılış dersinin ardından Rifat Hisarcıklıoğlu'na, Rektör Harmandar ve Vali Çiçek tarafından cübbesi giydirilerek fahri doktora beraatı verildi. Hisarcıklıoğlu ise Harmandar'a, "Dede Korkut" hikâyeleri kitabını hediye etti. CİHAN
<< Önceki Haber TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'na fahri doktora unvanı verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER