Trabzon Alparslan Koleji öğrencilerinden büyük başarı

Trabzon Alparslan Koleji öğrencilerinden büyük başarı

TRABZON (CİHAN)- Trabzon Özel Alparslan Koleji, 78 farklı ülkeden 1800 projenin yarıştığı Uluslararası Sürdürülebilir Dünya Enerji, Mühendislik ve Çevre Proje (SWEEEP) yarışmasına katılacak.

Dünyadaki en büyük bilim fuarlarından olan yarışmaya, Alparslan Fen Lisesi öğrencileri Batuhan Bayraktar ve Nurettin Çebi'nin hazırladığı proje final kategorisinde yarışmaya hak kazandı. ABD'nin Houston şehrinde düzenlenen SWEEEP yarışması, Harmony Devlet Okulları, K-12 Kamu Charter School System tarafından organize edilen dünyadaki en büyük bilim fuarı arasında yer alıyor. SWEEEP, öğrencilerin enerji, mühendislik ve çevre alanlarında yarın için daha sürdürülebilir bir dünya oluşturmak için yenilikçi fikirlerini sunmalarını ve işbirlikçi rekabet ortamı oluşturmalarını sağlamayı amaçlıyor.

ENDEMİK BİTKİLERLE TOPRAĞI AĞIR METALLERDEN TEMİZLİYORLAR

78 farklı ülkeden bin 800 projenin yarıştığı I-SWEPP, uluslararası dünya proje olimpiyatı yarışmasında Trabzon Özel Alparslan Fen Lisesi Fizik öğretmeni Sadık Yücel danışmanlığında, Fen Lisesi öğrencileri Batuhan Bayraktar ve Nurettin Çebi'nin hazırladığı 'All Plants are Hyperaccumulators With an Electric Field' isimli proje final kategorisinde yarışmaya hak kazandı.

Proje, topraktan ağır metallerin temizlenmesi üzerine oluşturulmuş. Topraktan ağır metallerin temizlenmesinde kullanılan ve hiperakümülatör bitki olarak adlandırılan özel bitkiler var. Ancak bu bitkiler her iklim koşulunda aynı sonucu vermiyor. Öğrenciler, hazırladıkları proje ile endemik bitkileri elektrik alan etkisi altında hiperakümülatör bitki gibi kullanarak toprağı ağır metallerden temizlemeyi başardı.

Öğrencilerinin başarısıyla gurur duyduklarını söyleyen okul müdürü Fikret Dokumacı, "Öğrencilerimizin bu organizasyonda okulumuzu ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyor ve yeni başarılar kazandırmalarını bekliyoruz." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Trabzon Alparslan Koleji öğrencilerinden büyük başarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER