"Trump'ın İngiltere'ye girişi yasaklansın" kampanyası


ABD'de başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti aday adaylarından Donald Trump'ın Müslümanların ülkeye girişinin durdurulmasına yönelik açıklamasına İngiltere'den tepkiler gelmeye devam ediyor.

İngiltere Parlamentosu'nun internet sayfasında, Trump'ın açıklamalarının 'nefret söylemi' olması nedeniyle ülkeye girişinin yasaklanmasına ilişkin imza kampanyası başlatıldı.

Kampanya açıklamasında "İngiltere'ye yaptığı nefret söylemi nedeniyle birçok kişinin girmesi yasaklandı. Aynı ilkeler ülkeye gelmek isteyen herkes için geçerli olmalıdır. Bu nedenle Donald J Trump'ın İngiltere'ye girişinin yasaklanması gerektiğine inanıyoruz." denildi.

Dün başlatılan imza kampanyasına şimdiye kadar destek verenlerin sayısı 190 bini aştı. Sadece İngiliz vatandaşları ve Ada'da ikamet edenlerin destek verebildiği kampanya 100 binin üzerinde kişinin desteğini alması halinde, konunun parlamento gündemine taşınıp taşınmayacağının tartışmaya açılması gerekiyor.

ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki San Bernardino kasabasında geçtiğimiz hafta engellilerin hizmet aldığı bir sosyal hizmetler kurumuna düzenlenen saldırıda 14 kişinin öldürülmesi üzerine, Cumhuriyetçi Parti başkan aday adaylarından Donald Trump, iki gün önce Müslümanların ülkeye girişinin durdurulmasına yönelik açıklama yapmıştı. Açıklamanın hemen ardından ilk olarak İngiltere Başbakanı David Cameron, Amerikalı başkan aday adayının yorumunu 'bölücü ve yanlış' olarak değerlendirmiş, başkent Londra'nın Türk kökenli Belediye Başkanı Boris Johnson ise 'yanlış yorum ve tamamen saçmalık' yakıştırmasını yapmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber "Trump'ın İngiltere'ye girişi yasaklansın" kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER