Turgutlu Özel Rabia Hatun Anadolu Lisesi sergi açtı

Turgutlu Özel Rabia Hatun Anadolu Lisesi sergi açtı

Manisa'nın Turgutlu ilçesindeki Özel Rabia Hatun Anadolu Lisesi, "Sosyal Bilimler" sergisi açtı. Belediye binası karşısında açılan sergi, 130 öğrenci ve 40 öğretmen tarafından hazırlandı. Açılışını Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin'in yaptığı sergideki 40 stantta, geçmişe ait değerleriden teknolojinin zararlı yönlerine, Osmanlı ve Çanakkale ile ilgili nesnelerden sağlıklı yaşama kadar birçok unsur yer alıyor. Mevlevilik ve sema standında kız öğrenciler sema gösterisi yaparken ortaoyunu standında pişekar, kavuklu, meddah ve Karagöz-Hacivat oyunları sergileniyor.

Öğrencilerin sadece sınavlara odaklandığı bir dönemde bu serginin, proje tabanlı eğitime güzel bir örnek olduğunu söyleyen Özel Rabia Hatun Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Şengül, "Sosyal Bilimler sergisiyle insanlarımıza, dünyada olup biten sosyal alandaki olgulardan bahsetmek istedik. Bu bağlamda çiçeklerin dilinden tutun da unutulmaya yüz tutmuş eski çocuk oyunlarına kadar birçok alanda çocuklarımız stant açtı. Gelen misafirlere, günlerdir hazırladıkları çalışmaları hem sergiliyor hem anlatarak bilgi veriyorlar. Kısa bir zamanda sema gösterisine hazırlanan öğrencilerimiz, burada canlı performansla günde 30'dan fazla sema gösterisi yapıyor." dedi.

Lav püskürten minyatür volkan ile hapishane ve mahkum ünlülerin anlatıldığı standın da yoğun ilgi gördüğü sergi, hafta sonuna kadar saat 10.00 ile 22.00 arasında ziyaret edilebilecek. CİHAN
<< Önceki Haber Turgutlu Özel Rabia Hatun Anadolu Lisesi sergi açtı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER