Türk okulunun fuarına Senegalli bakan akını

Senegal’in markası haline gelen Yavuz Selim Türk okulları’nın 5.sini düzenlediği bilim fuarına ilgi büyük oldu.

Türk okulunun fuarına Senegalli bakan akını

Fuara milli eğitim, ekonomi, endüstri, enerji ve iletişim bakanları ve üniversite rektörlerinin de aralarında bulunduğu üst düzey çok sayıda davetli katıldı.

Yaklaşık 25 gazeteci ve 8 televizyon kanalının takip ettiği fuar, yazılı ve görsel basında geniş yer aldı.

Fuara 3 ülkeden katılan 200 kişi arasından 60 öğrenci 30 projeyi tanıttı. Projelerde fizik, kimya, bioloji, matematik olmak üzere birbirinden ilginç çalışmalar sunuldu. Dereceye girenler jüri oylaması ile belirlenirken 1. projeye ödülünü Milli Eğitim Bakanı M. Serigne Mbaye Thiam vermek istedi.

Programda konuşan Milli Eğitim Bakanı, Türk okullarının Senegal'de topluma ve eğitime verdiği büyük katkının hükümet ve halk için çok büyük önem arz ettiğini dile getirdi. Birbirinden bağımsız onlarca proje basın mensuplarının ve katılımcıların büyük ilgisini çekti.

Bakan M. Serigne Mbaye Thiam, "Bu fuarın en büyük önemi eğitim sistemindeki bilimin rolünü arttırmak. Tekrardan Yavuz Selim Eğitim Kurumlarına aldıkları insiyatif için teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Bakanı programdan ayrılırken seneye düzenlenecek fuarı 14 vilayet birincisi ve Yavuz Selim ile düzenlemekten memnuniyet duyacağını dile getirdi.

Senegal için dünyayla yarışmaya hiç durmadan ve yorulmadan devam edeceklerini söyleyen Yavuz Selim Okulları Genel Müdürü Mehmet İzol, "Biz Afrika'da da dünyada da eğitimle bütün eksikliklerin bütün kötülüklerin yenileceğine inanan bir eğitim kurumuyuz." diye konuştu.

1997’den beri 'Eğitime farklı bir bakış açısı' sloganıyla hizmet veren Yavuz Selim Eğitim Kurumları zirvedeki yerini korumaya devam ediyor.

CİHAN
<< Önceki Haber Türk okulunun fuarına Senegalli bakan akını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER