İş adamlarından Türkçe Olimpiyatları'na övgü

11. Türkçe Olimpiyatları'nın gala gecesine katılan iş adamlarından Olimpiyatlar'a övgü...

İş adamlarından Türkçe Olimpiyatları'na övgü

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından “Uluslararası Dil ve Kültür Festivali” kapsamında düzenlenen 11.Türkçe Olimpiyatları'nın gala gecesine katılan iş adamları, Türkçe Olimpiyatları'ndan övgüyle bahsetti.

Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek, "Türkçe Olimpiyatları hepimizin iftihar ettiği organizasyon. Türkçe Olimpiyatları sayesinde diğer ülkelerle aramızda köprü oluyorlar. Dünya barışına hizmet ettiği için onları alkışlıyoruz." dedi.

ETHEM SANCAK: TÜRKÇE OLİMPİYATLARI TÜRKİYE'NİN GLOBAL MARKASIDIR

İş adamı Ethem Sancak ise "O kadar çok şey söylemek istiyor ki Türkçe Olimpiyatları artık Türkiye'nin global markasıdır. Türkiye'yi bütün dünyaya tanıtan çok önemli bir aktivededir. Bunları yapanları kutluyoruz." diye konuştu.

Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş da, şunları kaydetti: "Çok güzel bir tablo var. Dünyanın her tarafından çocuklar burada fazla söylenecek bir şey yok. İftihar edilecek bir olay." 

İş adamı İhsan Kalkavan ise Türkçe Olimpiyatları konusunda şunları dile getirdi: "Bu işte çorbada çok azda olsa tuzu olan birisiyim. Bugünleri gördük Allahıma şükürler olsun. Hesaplarımızda bu kadar muhteşem olacağı yoktu. Bu güzellikleri gördük. Allah daha da güzellerini görmeyi nasip etsin." 

Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Sait Kavurmacı ise düşüncelerini şöyle ifade etti: "Türkçe Olimpiyatları özlemle beklenen bir sevgili gibidir. Biz her yıl Türkçe Olimpiyatları'ın özlemle bekliyoruz. Bu öğrenciler barışın gelecekteki taşıyıcılarıdır. Bu coşku dünyaya atılan tohumun yeşermesini temsil ediyor. Bu güzelliği paylaşabilme adına mutluyuz. Dünya döndükçe bu organizasyon devam etsin."

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv de, Türkçe Olimpiyatları konusunda şunları söyledi: "Bu organizasyonu yapanları tebrik ediyoruz. Dünyanın dört bir tarafından gelen cocuklar var. Bu çocukları burada görmek çok güzel."

CİHAN
<< Önceki Haber İş adamlarından Türkçe Olimpiyatları'na övgü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER