'Türkçe Olimpiyatları, BM'nin yapamadığını yaptı'

Türkçe Olimpiyatları için İstanbul'da bulunan dünya çocuklarının ziyaretleri sürüyor.

İzzettin Doğan: Herkes bu işe destek vermeli

Cem Vakfı Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan'ı Cem TV'de ziyaret eden öğrenciler, yerel kıyafetleri ile gösteri yaptı. Kimisi şiir okudu, kimisi de Türkçe şarkılar söyledi. Doğan'a hediye veren öğrenciler, yerel kıyafetleri ve akıcı Türkçeleriyle dikkat çekti. Doğan da minik misafirlerine çeşitli hediyeler verdi. Doğan'a öğrencilerin verdiği en anlamlı hediye okudukları şarkılar ve şiirler oldu. Kırım'dan gelen öğrencinin okuduğu şarkı salonda bulunan herkesi etkiledi. Malavili öğrencinin 'yaş otuz beş' şiiri, Kenyalı öğrencinin okuduğu şarkı dinleyenlerin beğenisini topladı.

Misafirleri ile yakından ilgilenen İzzettin Doğan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sivil toplum kuruluşlarının  girişimiyle hayata geçirilen projenin dünya barışı için önemli olduğunu anlatan Doğan, Birleşmiş Milletler'in bu konuda başarısız olduğunu şu sözlerle anlattı: 

"Farklı renk ve kültürden gencecik çocukları ortak bir hedefe yöneltmek kolay değildir. Bunu Birleşmiş Milletler yapamadı. İkinci Dünya Savaşı sonrası yeni bir dünya nizamı kuralım dendiği zaman Birleşmiş Milletler kurulmuştu. Artık savaşlar olmasın, insanlar barış içinde yaşasın düşüncesiyle kuruldu. Ama günden bu yana gördük ki ne savaşları bitti, ne de savaşların çıkmasını önleyebildi Birleşmiş Milletler. Ama öyle görünüyor ki bu sivil toplum kuruluşlarının yaklaşımları insanların ırkları, renkleri kültürleri ne kadar farklı olursa olsun tırnak içinde 'insan' niteliği üzerinde herkesi birleştirmek, birbirlerini sevmek amacıyla ortaya çıkan bir hareket. Bu harekete aklı başında, barışı seven herkes destek vermelidir ve bunu saygıyla karşılamalıdır. Bizlerin yapamadığını, devletin yapamadığını bir sivil toplum hareketi yapmışsa alkışlamak gerekir, ben de alkışlıyorum."
<< Önceki Haber 'Türkçe Olimpiyatları, BM'nin yapamadığını yaptı' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER