Türkiye Adalet Akademisi başkan adayları seçim yönetmeliği kaldırıldı


Türkiye Adalet Akademisi başkan ve başkan yardımcıları adaylarının seçilme usul ve esaslarına dair yönetmelik yürürlükten kaldırıldı.

Hükümleri Adalet Bakanlığınca yürütülen ilgili yönetmelik ilk olarak; 13 Mayıs 2004 tarihli sayılı Resmî Gazete'de yayımlanmıştı.

15 Haziran 1985 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Hâkim ve Savcı Adayları Eğitim Merkezi Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun ile adli ve idari yargı hâkim ve savcı adaylarının yetiştirilmelerini sağlamak üzere Ankara'da Adalet Bakanlığına bağlı Hâkim ve Savcı Adayları Eğitim Merkezi kurulmuştu.

Avrupa Birliği'ne katılım sürecinde üye ülkelerdeki mevzuata ve uygulamalara uyumu sağlamak üzere, adalet alanında eğitim ve diğer bazı görevleri yerine getirecek bağımsız bir kurumun oluşturulması gündeme gelmiş ve 4954 sayılı Türkiye Adalet Akademisi Kanunu, 23.07.2003 tarihinde kabul edilmişti. 4954 sayılı Kanunla tüzel kişiliğe sahip, bilimsel, idari ve mali özerkliği olan Türkiye Adalet Akademisi kuruldu.

4954 sayılı Kanunun Geçici 5. maddesi ile 3221 sayılı Kanunla kurulmuş olan Hâkim ve Savcı Adayları Eğitim Merkezi, Akademi bünyesinde Eğitim Merkezine dönüştürüldü.

CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye Adalet Akademisi başkan adayları seçim yönetmeliği... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER