Türkiye'deki seçim sonuçları Belçika basınının manşetlerinde

Türkiye'deki seçim sonuçları Belçika basınının manşetlerinde

1 Kasım seçimleri Belçika basınında da geniş yer buldu. Bütün gazeteler bugünkü haberlerinde seçim sonuçlarına yer verirken, De Morgen ve De Standaart gazeteleri de haberi manşetten gördüler.

DE MORGEN: ERDOĞAN KUMAR OYNADI VE KAZANDI

De Morgen gazetesi, Türkiye seçimlerini manşetten, 'Erdoğan kumar oynadı ve kazandı' başlığını kullanarak verdi. Gazete, Erdoğan'ın ve partisi AK Parti'nin sansasyonel bir seçim kazandığını ve bir sonraki hedefin daha fazla güce sahip olacağı başkanlık sistemi olduğunu ifade edildi. Haberin devamında başkanlık sistemi için anayasa değişikliği gerektiği ancak bunun için ise vekil sayısının yetmediği de eklendi.

DE STANDAART: ERDOĞAN YİNE TEK BAŞINA YÖNETECEK

De Standaart gazetesi de, AK Parti'nin zaferini manşetten gördü. 'Erdoğan yine tek başına yönetecek' başlığını kullanan gazete, spotta ise De Morgen'ın ifadesi olan 'Kumar oynadı ve kazandı' cümlesine yer verdi. Haberin devamında Erdoğan'ın zafer kazanmasına rağmen gücünü kuvvetlendirmek için yeterli vekil sayısına ulaşılamadığı da hatırlatıldı. Gazetenin Türkiye muhabiri ise yaptığı yorumda, korku ve şiddetin halkı tekrar Erdoğan'ın kucağına ittiği yorumunu yaptı.

HBVL: ERDOĞAN TEKRAR TEK BAŞINA PATRON

Het Belang Van Limburg gazetesi de 'Erdoğan tekrar tek başına patron' başlığını kullanarak okuyucularına ulaştı. Haberde, AK Parti'den 'Erdoğan'ın İslamcı partisi' diye bahsedilirken, 7 Haziran seçimlerinin telafi edildiği belirtildi. Haberde, yüzde 10'luk seçim barajının çok yüksek olduğu, buna rağmen 4 partinin meclise girdiği ifade edildi.

HET NİEUWSBLAD: ERDOĞAN ZAFER KAZANDI

Het Nieuwsblad gazetesi de birinci sayfasından 'Erdoğan zafer kazandı' başlığı ile duyurduğu haberi, iç sayfadan da "Erdoğan'ın galibiyeti Batı için bir ders' yorumuyla verdi. Gent Üniversitesi'nden Dries Lesage'nın yorumuna yer verilen haberde Erdoğan'ın erken seçim kararıyla kumar oynadığı ve bunu kazandığı ifade edildi. Lesage, Batı'nın bundan ders çıkarması gerektiğini ve Türkiye algısının değişmesi gerektiğini aktardı. CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER