Türkiye, Emniyet müdürüne hasta yatağında yapılan zulmü yaşadı

Kanser tedavisi gördüğü hastanede kimliği alınıp emekli edilen Emniyet Müdürü Abdulkadir Uysal vefat etti. Moral desteğin çok önemli olduğu süreçte yapılan muamele büyük tepki çekmişti. Uysal, “Çok kırıldım, fenalaştım” demişti.

Eski emniyet müdürü gözyaşlarıyla toprağa verildi

17 Aralık yolsuzluk soruşturmasından sonra cadı avına maruz kalan isimlerden biri olan 1. Sınıf Emniyet Müdürü Polis Başmüfettişi Abdulkadir Uysal kansere karşı verdiği mücadeleyi kaybetti.

Uysal memleketi Nizip'te toprağa verildi. Uysal, nisan ayında Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Değerlendirme Kurulu tarafından zorunlu emekliliğe sevk edilmişti. Emeklilik tebligatı kanser tedavisi gördüğü hastanede yapılmıştı.
ÖNCE MESAJLI UYARI

5 yıldır kanser tedavisi gören ve solunum yetmezliği şikayeti bulunan Uysal’ın, ilişik kesme işlemleriyle kurum kimliği tesliminin hastanede yapılması yakınlarının ve meslektaşlarının tepkisini çekmişti.

Uysal’a önce cep telefonu kısa mesajı ile uyarıda bulunularak ‘ilişik kesme’ işlemleri için kuruma başvurması istendi. Uysal, yatağa bağlı olarak tedavi gördüğünü belirterek durumu doktor raporu ile bildirdi.

KİMLİĞİNE EL KONULDU

Ancak Emniyet Genel Müdürlüğü, hasta müdürün taburcu olmasını beklemeden Malatya İl Emniyet Müdürlüğü’nden 2 polis memurunu görevlendirerek, hastanede ilişik kesme işlemlerinin yapılması talimatını verdi. Polisler hastaneye gelerek Uysal’dan kimlik ve rozetini istedi. Hasta yatağında ilişik kesme işlemleri için hazırlanan evraklar imzalattırıldı.

‘ÇOK KIRILDIM' DEMİŞTİ

Üç haf­ta ön­ce ver­di­ği rö­por­taj­da Uy­sal ya­pı­lan uy­gu­la­ma­ya kı­rıl­dı­ğı­nı be­lirt­miş­ti. Uy­sal yap­tı­ğı son açık­la­ma­da, “Bu mes­le­ğe baş­lar­ken çok bü­yük ide­al­le­rim var­dı. Mil­le­te, va­ta­na hiz­met et­mek için ‘dü­rüst bir şe­kil­de ça­lı­şa­ca­ğı­m’ di­ye ken­di­me söz ver­miş­tim. 1994 yı­lın­da te­rö­rün yo­ğun ol­du­ğu dö­nem­de ça­lış­tım.

BU ÜLKEYİ ÇOK SEVİYORUZ

Ge­ce gün­düz de­me­den ça­lış­tık. Çün­kü biz bu ül­ke­yi çok se­vi­yo­ruz. Has­ta­ne­de so­lu­num ci­ha­zıy­la ya­şı­yor­dum. La­va­bo­ya bi­le ok­si­jen­siz gi­de­mi­yo­rum. Ya­pı­lanlara çok kı­rıl­dım, kim­li­ği­mi verirken fe­na­laş­tı­m” de­miş­ti.

HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ

Abdulkadir Uysal memleketi Nizip’te toprağa verildi. Eşi Nuriye Uysal tören sırasında fenalaştı. Uysal daha önce yaptığı açıklamada “Eşim yıllarca gecesini gündüzüne katarak çalıştı. Bize karşı yaptıklarından utanmıyorlar bari Allah’tan utansınlar hakkımızı helal etmeyeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

<< Önceki Haber Türkiye, Emniyet müdürüne hasta yatağında yapılan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER