"Türkiye'nin sonu belli olmayan maceranın içerisine atılmasına razı olmayız"


Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin ulusal çıkarlarını koruyacak her türlü tedbiri aldıklarını belirterek, "Ama sonuçta biz Türkiye'nin, sonu belli olmayan hiçbir maceranın içerisine atılmasına razı olmayız." dedi.

Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ulusal çıkarlarını koruyacak her türlü tedbiri aldıklarını belirterek, "Ama sonuçta biz Türkiye'nin, sonu belli olmayan hiçbir maceranın içerisine atılmasına razı olmayız. Denge içerisinde, basiret içerisinde, feraset içerisinde bu bölgedeki bütün gelişmelerin nereye doğru evrildiğini bilen bir anlayışla Türkiye'nin hem milli egemenliğini koruma konusundaki kararlılığımızı koruruz hem de Türkiye'nin bir maceranın içerisine atılmasını da istemeyiz." diye konuştu.

ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI

Rusya'nın, Suriye'de açık saldırılarının ortada olduğunu belirten Kurtulmuş, "ABD ve Rusya samimiyse BM'ye gidin ve deyin ki 'Suriye'de şu bölgeler uçuşa yasaktır, hiçbir ülke bölge uçuş yapmasın.' Barış masaları kuruyorsanız, samimi bir sonuç elde etmeyi umuyorsanız BM'de de uçuşa yasak bölge ilan ederek gayri insani boyutları engelleyin." çağrısında bulundu.

Kurtulmuş, İsrail'le anlaşma meselesiyle ilgili olarak, Türkiye'nin üç şartı olduğunu hatırlatarak, "Akdeniz'in uluslararası sularında karşılaşmış olan saldırı normal değildir. Mavi Marmara seferine katılanların, desteğin arkasında yatan ana unsurlardan birisi de Gazze'ye süren ablukanın kaldırılmasıdır. Türkiye'nin bu konuda da fikri açıktır, uzlaşma ortaya çıkarsa kamuoyuyla paylaşılır. Şu anda devam ediyor bu süreç." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber "Türkiye'nin sonu belli olmayan maceranın içerisine atılmasına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER