Türkiye ve Rusya'ya yabancı yatırımı geriledi


TÜYİD ve IPREO'nun fon ile ilgili trendleri ortaya koyan 'Flow of Funds' raporu, 2015 dördüncü çeyreğinde Türkiye ve Rusya'ya yabancı yatırımlarının gerilediğine işaret etti.

Raporda Türkiye, Rusya, Polonya ve Macaristan karşılaştırıldı. Buna göre 541 milyon dolar ile en büyük sermaye çıkışı Türkiye'de görüldü. Onu 242 milyon dolar ile Rusya takip etti. Macaristan'da ise yatırımcılar risk limitlerini 249 milyon dolar arttırdı.

Büyüme odaklı yatırımcılar 2015 üçüncü çeyreğe oranla 7 milyon dolar tutarında bir artış ile yatay bir eğilim ortaya koyarken, değer odaklı yatırımcılar, 472 milyon dolar satış yaptı. Rapora göre en büyük kayıplara Kuzey Amerikalı yatırımcıların yatırımlarının gerilemesi neden oldu.

2015'in dördüncü çeyreğinde en çok satış yapan fonların, ABD merkezli Lazard Asset Management, LLC (U.S.) ve Grantham Mayo Van Otterloo & Co. LLC olduğu görülüyor. İlgili yatırımcıları İngiltere menşeili Aberdeen Asset Managers ve LTD takip etti. Avrupa merkezli yatırımcılar, Asyalı yatırımcıların devam eden satışlarına rağmen Türkiye'ye geri döndü.

Yatırım yapan fonlar ele alındığında en fazla portföy tutanların başında Aberdeen Asset Managers ve Norges Bank Investment Managemen; en fazla alım yapanlar başında Aberdeen Asset Managers ve BlackRock Investment Management bulunuyor.

CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye ve Rusya'ya yabancı yatırımı geriledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER