Türkmenlere 5 TIR gıda yardımı


Suriyeli Türkmenler'e yardımlar devam ediyor. Bu kez de Sivas Hayrat İnsani Yardım Derneği tarafından Bayır-Bucak Türkmenleri'ne ulaştırılmak üzere toplanan 5 TIR dolusu yardım dualarla yola çıkarıldı.

Suriye'de süren iç savaş nedeniyle zor durumda bulunan Türkmenlere hayırseverlerin yardımları devam ediyor. Daha önce yapılan yardımlara ek olarak Hayrat İnsani Yardım Derneği tarafından Bayır-Bucak Türkmenleri'ne insani yardım gönderildi. Tarihi Kongre Müzesi bahçesinde düzenlenen program Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Burada yardımlarla ilgili bilgi veren Hayrat İnsani Yardım Derneği Bölge Temsilcisi Kadir Darıcık, "Suriye'de hepimizin malumu, yaklaşık 4 senedir süren ağır saldırıların olduğu bir savaş yaşanıyor. Türkiye genelinde Bayırbucak Türkmenleri'ne yaklaşık 45 gündür yardımlar yapılıyor. Biz de bu kapsamda Sivas Hayrat Yardım Derneği gönüllü temsilcileri olarak yaklaşık 25 gün önce bir kampanya başlattık. Bu kampanya kapsamında sizin de şu anda görmüş olduğunu 5 TIR'lık insani yardım toplanmış oldu. Bu insani yardımların toplanmasında emeği geçen tüm halkımıza cömert ve kadirşinas Sivas halkına, Suriyeli mahzun ve mazlum kardeşlerimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz." diye konuştu.

Yapılan duanın ardından 5 TIR'dan oluşan insani yardım malzemesi Suriye'deki Türkmenlere ulaştırılmak üzere yola çıktı. Törene Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Türkmenlere 5 TIR gıda yardımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER