Ufuk Şanlı: Devleti kurtarıp ülkeyi batıran bürokratlar

Ufuk Şanlı: Devleti kurtarıp ülkeyi batıran bürokratlar

Türkiye’de iki senedir büyük bir akıl tutulması yaşanıyor. Savcı ve polislerin ortaya çıkardığı rüşvet soruşturmasıyla kimyası bozulanlar, ortaya saçılan pislikleri gizleyebilmek için çılgınca işlere imza atıyor. Fethullah Gülen Cemaati,  Cemaate yakın kişi ve kurumlar günah keçisi ilan edilmiş durumda. Ramazan ayında bile gözaltı ve tutuklamalar devam ediyor. Cemaate ait eğitim kurumlarına gündüz vakti özel harekât polisleriyle operasyon düzenleyerek insanlara gözdağı verilmek isteniyor.

UYDUR, UYDUR OPERASYON YAP
 
Tüm bu hukuksuzlukları kılıfına uydurmak için izlenen yol son derece basit. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet bünyesinde faaliyet gösteren yasadışı fişleme birimi Kozmik Çalışma Grubu (KÇG) bir takım veriler oluşturuyor. Hemen ardından doğruluğu tartışmalı bu bilgiler Havuz medyasına servis ediliyor. 
 
Yayınlanan sözde haberler üzerine yandaş hâkim ve savcılar harekete geçiyor ve bunları iddianame haline getiriyor. Kirli istihbarat, yalan haber ve saçma sapan iddianamelerle insanlar ya gözaltına alınıyor ya da tutuklanıyor.  
 
Bu akıl tutulması ekonomi bürokrasisine de sıçramış durumda.

(...)

<< Önceki Haber Ufuk Şanlı: Devleti kurtarıp ülkeyi batıran bürokratlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER