Ülke şehitlerine ağlarken hükümet okul baskınında

Türkiye şehit cenazelerini gözyaşları ve dualarla toprağa verirken, hükümet okullarla uğraşıyor. Ekipler, valiler tarafından her gün bir okula baskına gönderiliyor. Dünkü adres İstanbul'da Kayaşehir'di. İlk ve orta dereceli özel okula polislerle giden müfettişler, herhangi bir kusur bulamadan ayrıldı.

Ülke şehitlerine ağlarken hükümet okul baskınında

Ulusal ve uluslararası yarışmalarda derece yapan ve başarılarıyla adından sıkça söz ettiren özel okullara yönelik hükümetin algı operasyonu sürüyor. Devletin bürokratları, valilerden aldıkları yazılı talimatla polis eşliğinde eğitim kurumlarının kapısına dayanıyor. Denetim adı altında gerçekleştirilen hukuksuz baskınların dünkü adresi Fatih Okulları'nın İstanbul Kayaşehir'deki ilk ve orta dereceli okulları oldu.  İstanbul Valiliği'nin genel yazılı talimatıyla okulun kapısına Milli Eğitim Bakanlığı, Maliye, Sosyal Güvenlik Kurumu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve belediye memurları geldi. Polis eşliğinde okullara gelen müfettişler, İstanbul Valiliği'nin genel talimat yazısını okul idarecilerine gösterdi. Belge diye gösterilen yazıda, baskın yapılan okulun isminin bulunmaması dikkat çekti. Dün sabah saatlerinde başlayan denetim öğleden sonra saat 14.00 sularında sona erdi. Okulun avukatları, baskınla ilgili yaptığı açıklamada genel talep yazısıyla işlem gerçekleştiren devlet memurları hakkında tutanak tutup suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. Okul idarecileri ise okullarının son derece başarılı, uluslararası standartlarda ve hiçbir eksiğinin bulunmadığını dile getirdi. Denetim ekiplerinin herhangi bir eksik bulamayacaklarını ifade eden idareciler, “Okulumuzun iki yıldır beyaz bayrağı var. Okul son derece donanımlı. İnteraktif eğitim sisteminden  akıllı tahtaya kadar her şey var. Eğitim anlamında TEOG sınavında sadece birer yanlış yapan 4 öğrenci çıkardık. Türkiye birincisi çıkardık.” ifadelerini kullandı.

VELİLER: DEVLET OKULLARI NEDEN DENETLENMİYOR?

Hukuksuz denetime veliler de tepki gösterdi. Baskını duyar duymaz okula gelen bir veli, “Neden devlet okullarında baskın yapılmıyor? Sanki devlet okullarında tabelalar ve merdivenler ölçülüyor.” diye konuştu. Başka bir veli ise “Denetlemeye gelen memurlar da burada suç unsuru bulamayacağını biliyor. Emir demiri keser. Aldıkları talimatla buraya geliyorlar ve kendilerine söyleneni yapıyorlar. Ne diyelim.” şeklinde  tepkisini dile getirdi.
<< Önceki Haber Ülke şehitlerine ağlarken hükümet okul baskınında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER