Vali Şahin: OKA'da harcanan paranın iki katı verim alındı


OKA Kalkınma Kurulu toplantısında konuşan Samsun Valisi İbrahim Şahin, 2009 yılından bugüne kadar çalışmalar ve projeler için ciddi miktarda para harcandığını, harcanan paranın iki katı yatırım olarak geri dönüş sağlandığını söyledi.

Serra Otel'de düzenlenen Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Kalkınma Kurulu toplantısı Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü ve Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin'in selamlama konuşmasıyla başladı. Ev sahibi olarak açılış konuşması yapan Vali Şahin, şunları kaydetti: "Türkiye bulunan 26 yatırım ajansı kendi bölgeleri içinde çalışmalar yapıyor. Ama bazen Ankara'dan merkezden bazı yapılması lazım gelen işler görülmeye biliyor. Bu durumda söz konusu çalışmalar ajanslar vasıtasıyla yapılıyor. Onun için ajanslar bir ilin dinamiklerini de harekete geçiriyor. Hatta illerle birlikte bölgeyi de harekete geçiriyor. Mesela biz turizm planlaması yaparken sadece Samsun'dan bahsedecek olursak bu durum şehrimize gelecek olan turistleri tatmin etmeyebilir. Yani Samsun ile beraber Amasya, Tokat, Çorum ve Sinop'u bu kapsam içerisinde değerlendirecek olursak bölgede turist sayısını arttırmış oluruz."

HARCANAN PARANIN İKİ KATI VERİM ALINDI

Ajansların kendi bölgelerinde çok başarılı çalışmalarını yürüttüğünü sözlerine ekleyen Şahin, şöyle konuştu: "Onun için ajanslar bir ilin dinamiklerini de harekete geçiriyor. İlle beraber bölgedeki dinamikleri harekete geçiriyor. Kalkınma ajansımız kurulduğu 2009 yılından bu tarafa çok ciddi miktarda para harcanmış ama bu aslında iki kat yatırıma döndürülmüş. Bu ciddi bir başarı. Hem kalkınma ajansımızın genel sekreterini hem çalışanlarını kutluyorum."

Açılış konuşmasının ardından Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından cittaslow (sakin şehir) konusunda katılımcılara ayrıntılı bir sunum yapıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Vali Şahin: OKA'da harcanan paranın iki katı verim alındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER