Valilikten, Rehabilitasyon Merkezi'ndeki 'kurtarın bizi' çığlıklarına açıklama


Kocaeli Valiliği, İzmit'te, istismara uğrayan çocukların barındığı bir Rehabilitasyon Merkezi'nde pencerelere çıkan çocukların 'Kurtarın bizi' diye bağırarak yardım istediği görüntülerin sosyal medyada yer alması üzerine açıklama yaptı.

Vaillikten yapılan yazılı açıklamada, yazılı-görsel bazı basın yayın organları ve sosyal medyada Kocaeli Çocuk Destek Merkezi'nde yaşanan olayla ilgili haber ve yorumların yer aldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Ülkemiz genelinde ve ilimizde istismara konu edilmiş ve mahkeme kararı ile koruma altına alınmış çocuklarımızın psikolojik destek ve rehabilitasyonları için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızca Çocuk Destek Merkezleri oluşturulmuştur. Çocuklar burada psikolog, çocuk gelişimci, sosyal çalışmacı, sosyolog, öğretmenler ve diğer görevliler nezaretinde rehabilite edilmeye ve topluma adapte edilmeye çalışılmaktadır. Bu rehabilitasyon sürecinin hassas ve özen gösterilmesi gereken uzun bir süreç olduğu açıktır. Devletimize mahkeme kararı ile emanet edilmiş bu çocuklarımızın rehabilite ve tedavileri kurumdaki görevlilerimizce sabırla, şefkatle ve özenle sürdürülmektedir.

Kocaeli Çocuk Destek Merkezinde 29 Mart 2016 Salı günü, tamamen kadın personelden oluşan görevlilerimizce zaman zaman yapıldığı gibi çocukların odalarında kendilerine ve tedavi süreçlerine zarar vermemeleri amacıyla bulundurmaları yasak olan ilaç, kesici aletler ve bağımlılık yaratan maddelerin aranması sırasında, 3 çocuğumuz kaldıkları odaya kendilerini kilitleyerek odadaki bazı eşyalara zarar vererek, aramayı reddetmişler, pencereden bağırarak yayınlanan görüntülerdeki tepkileri göstermişlerdir. Yaşanan bu gelişmelerden sonra çocuklarımız yoğun bir rehabilitasyona konu edilmiş, yaşanan olayın olumsuz bir etki bırakmaması açısından psikolojik destek çalışmaları başlatılmıştır.

Kocaeli Çocuk Destek Merkezinde 29.03.2016 Salı günü yaşanan olayla ilgili iddiaların tamamının incelenmesi amacıyla idari ve cezai soruşturma başlatılmıştır. Soruşturmayı yapmak üzere bir Vali Yardımcısı görevlendirilmiştir. Merkezimizde kalan çocuklarımızın özel durumları ve konumları dikkate alınarak rehabilitasyon süreçlerinin zarar görmemesi ve topluma tekrar kazandırılmaları temel önceliğimiz ve amacımızdır. Bu konuda en ufak yanlış ve yasalara aykırı tutum ve davranışın kabul edilemeyeceği ve varsa sorumluların en ağır bir şekilde cezalandırılacağı açıktır."
CİHAN
<< Önceki Haber Valilikten, Rehabilitasyon Merkezi'ndeki 'kurtarın bizi'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER