Vatandaşlar, polisin uzun namlulu silahla dershane denetimine şaşırdı


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda Mardin'in Kızıltepe ilçesinde faaliyet gösteren özel dershanelere polis tarafından uzun namlulu silahlarla baskın denetim yapılmasına vatandaşlar şaşırdı.

Sabah erken saatlerde uzun namlulu silahlarla eğitim kurumuna gelen Kaçakçılık Organize Şube (KOM) ekipleri Yeni Mahalle'de bulunan Kızıltepe FEM ve Atatürk Mahallesi'nde bulunan Anafen Dershaneleri'nde arama başlattı. Dershanelerde yapılan aramadan sonra bilgisayarların imajı alındı.

Zırhlı araçlarla dershanelere gelen ekiplerin ellerindeki uzun namlulu silahlarla dershanelere girmesi şaşkınlıkla karşılandı. Birçok polis ekibi son dönemlerde artan terör olaylarına karşı kendileri korumak amacıyla böyle davrandıklarını belirtti.

Daha önce defalarca hem Maliye hem de Milli Eğitim müfettişlerince denetlenen kurumlara silahlarlı polislerce yapılan operasyon şaşkınlıkla karşılandı. Dershane etrafında esnaflar ve yoldan geçen vatandaşlar bu duruma gülmeden geçemedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 'makul şüphe' gerekçesi ile başlatılan arama işlemlerinin bilgisayar imajları alındıktan sonra sona ereceği öğrenildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Vatandaşlar, polisin uzun namlulu silahla dershane denetimine... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER