Yalçın Akdoğan'dan çözüm süreci açıklaması

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, NTV'de katıldığı programda 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından, gündeme dair konuştu.

Yalçın Akdoğan'dan çözüm süreci açıklaması

NTV'ye konuşan Akdoğan, 'çözüm süreci' için, "Bizim şu anda konsantrasyonumuz PKK’nın bu hamlelerini boşa çıkartmak. Özerklik ilanı çöktü, devrimci halk savaşı çöktü, kurtarılmış bölgeler çöktü, büyük gruplarla saldırı eylemleri çöktü. Bunların çökertilmesi ve geriletilmesi terörle mücadelede mesafe alınması çok büyük önem taşıyor" ifadelerini kullandı. 'ÇÖZÜM SÜRECİ BAŞLADI, DEVAM EDİYOR' DİYEBİLMEMİZ İÇİN SÜRECİ ZEHİRLEYEN FAKTÖRLERİN TASFİYE EDİLMESİ LAZIM"

Çözüm sürecinin devam edebilmesi için gereken şartları sıralayan Akdoğan, "Bunu biz devam ettireceğiz ama bunun devam ettirilebilmesi için bu süreci zehirleyen unsurların devre dışı kalması gerekiyor. Sen yol kesersen, adam kaçırırsan, karakol basarsan, terör eylemleri gerçekleştirirsen bu süreç nasıl devam edecek? Bunların devre dışı kalması için güvenlik politikaları devreye girdi. Terör olduğu sürece terörle mücadele de sürecek ama çözüm süreci de önemlidir. Çözüm süreci derken biz reformlardan, demokratikleşmeden, yatırımdan, Kürtleri kucaklamaktan geri durmuyoruz. Ama 'Çözüm süreci başladı, devam ediyor' diyebilmemiz için bu süreci zehirleyen faktörlerin tasfiye edilmesi lazım. Burada operasyonlar devreye giriyor" ifadelerini kullandı. "BASKI, ŞİDDET, TEHDİT OLMAYINCA DA TABLO DEĞİŞTİ"  

Terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlara bölge halkının destek verdiğini vurgulayan Akdoğan, "Operasyonlara destek yüzde 70'ler civarında. Vatandaş örgüte tepki gösterdi. 'Sen benim başıma bela oldun' dedi. Şehir merkezine hendek kazma, bomba döşeme insanların günlük yaşamlarını bozmaya başladı. Vatandaş buna tepki gösterdi. Kürtler esaret altında yaşamak ister mi? Baskı kuran, tehdit eden bir örgüt var. Böyle bir ceberut yapı olmaz. Bunun da bence seçimde doğrudan bir tesiri oldu diye düşünüyorum. HDP'liler özgür seçim olmadı falan diyor. Ufak tefek hadiselerin dışında çok sessiz, sükunet içinde, huzur içinde seçim güvenliğini şimdi kimse konuşmuyor. Çok iyi tedbirler alındı. 385 bin güvenlik görevlisi o gün görevdeydi. Vatandaşımız gitti, iradesini ortaya koydu. Baskı, şiddet, tehdit olmayınca da tablo değişti" şeklinde konuştu.
"ÖCALAN'I DİRİ DİRİ ORAYA GÖMDÜLER"
Başbakan Yardımcısı Akdoğan, İmralı görüşmelerine değindiği konuşmasında "Bunlar çok yanlış yaptılar. Bölge halkı da şikayetçiydi. Devletle görüşülüyor, seçimden sonra başlayacak dediler. Böyle bir şey yok. Biz kendi yolumuzda yürüyoruz. Devletin ilgili kurumlarının İmralı ile görüşmesi daha önceki hükümetler döneminde de olmuş şeylerdir. Ama çözüm süreci bağlamında o noktaya gelebilmemiz için bu şartların olgunlaşması gerekir. Sürece çok kötülük yaptılar. Öcalan'ı da diri diri oraya gömdüler. Bunlar Erdoğan karşıtlığı yapıyor gibi görünüp Öcalan'ı batırmaya çalıştılar. O kısmı bizi şu anda ilgilendirmiyor" dedi.
<< Önceki Haber Yalçın Akdoğan'dan çözüm süreci açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER