Yargılanan polisin 'hırsızlık bürodayım' sözü güldürdü


Terörü soruşturan polislere yönelik sahur vakti yapılan operasyonda gözaltına alınan emniyet mensupları, 18 ay sonra hakim karşısına çıktı. Polis memurlarından birinin Diyarbakır'da hırsızlık büroda görevli olduğunu söylemesi salonda gülüşmelere neden oldu.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma, emniyet mensuplarının kimlik tespitiyle devam ediyor. Tutuksuz polislerin çoğunun görev yerinin Doğu ve Güneydoğu illeri olması dikkatlerden kaçmadı. Polisler, adres olarak çalıştıkları emniyet müdürlüklerini bildirdi. Bu sırada emekli bir polis açık adresini yazdırdı. Eski emniyet müdürü Ali Fuat Yılmazer araya girdi. Yüksek sesle polislere yönelik uyarıda bulunan Yılmazer, "Adresinizi açık yazdırmayın. Uzun yıllar terörle mücadelede görev yaptınız. Bu bilgiler terör örgütlerine gidiyor. Kime güveniyorsunuz? Sizler bu ülkeye lazımsınız." dedi. Mahkeme Başkanı Ahmet Civelek, Yılmazer'i söz almadan konuşmaması konusunda uyardı. Yılmazer de başkana, "Sizin müdahale etmeniz gerekir buna." dedi. Başkan da "isteyen söyler isteyen söylemez." diye konuştu.

Öte yandan, kimlik tespiti sırasında bir polis memurunun Diyarbakır'da hırsızlık büroda görevli olduğunu söylemesi salonda gülüşmelere neden oldu.
CİHAN
<< Önceki Haber Yargılanan polisin 'hırsızlık bürodayım' sözü güldürdü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER