Yargıtay Başkanı Cirit: İfadelerim tespit mahiyetinde


Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, 13 Mart'ta Ankara Kızılay'da meydana gelen terör saldırısına ilişkin yaptığı açıklamanın Türkiye'nin 48 yılının gerçeği olduğunu ve bir tespit olduğunu söyledi.

Konu ile ilgili olarak Yargıtay Başkanlığı'ndan yazılı açıklama yapıldı. Yapılan açıklama şu şekilde: "Yargıtay Kütüphanesi'nin açılışı sırasında, 13 Mart 2016 tarihinde gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin olarak basın mensuplarınca tarafıma sorulan bir soruya şu şekilde cevap verilmiştir. 'Çok alçakça bir saldırı. Doğrudan doğruya otobüs duraklarındaki vatandaşlarımızı, sivil halkı hedef alması, bunu çok daha alçaltıyor. Bu saldırı, milletimizin birliğine, bütünlüğüne ve demokrasimize yapılan saldırıdır. Bunu şiddetle lanetliyoruz ve kınıyoruz. Ölenlere Allahtan rahmet, yaralılarımıza Allahtan acil şifalar diliyoruz. Maalesef bu terörle ülkemiz yaşamak durumunda, ama terörü amaçlayanlar, terörden istedikleri amacı düşünenler, şunu bilsinler ki hiçbir zaman terörle amaçladıklarını gerçekleştiremeyecekler. Yine milletimizin birlik ve dirliğiyle, devletimizin gücü ve kudretiyle terör ve terörün arkasında olan güçler mağlup olacaklardır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ebediyen yaşayacaktır.'

Yine bir kere daha ifade ediyorum ki maalesef ülkemiz, 1968-1980 tarihleri arasında sağ-sol çatışmalarından kaynaklanan ideolojik terör, 1984 yılından itibaren başlayıp halen etkisi devam eden etnik bölücü terörden dolayı maddi ve manevi olarak büyük zarar görmüş ve halen de görmeye devam etmektedir. Her yurttaş gibi terörün sona ermesini, halkımızın birlik ve bütünlüğünün devam etmesini en çok isteyenlerdenim. Kütüphane açılışında bir soru üzerine söylenen '...Maalesef bu terörle ülkemiz yaşamak durumunda, ...' ifadeleri bir tespit mahiyetinde olup, Türkiye'nin geçmiş 48 yılının gerçeğidir. Bu sözcük dizisine, başka sözcükler ekleyerek ya da yorum yoluyla başka anlamlar katarak toplumda farklı bir algı oluşturulmasına yönelik çabalar, hiçbir insaf ve vicdan ölçüsüyle bağdaşmamaktadır."
CİHAN
<< Önceki Haber Yargıtay Başkanı Cirit: İfadelerim tespit mahiyetinde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER