'Yaşam Boyu Onur Ödülü' üç sanatçıya verilecek


Bu yıl 52.'si düzenlenecek Uluslararası Antalya Film Festivali'nin 'Yaşam Boyu Onur Ödülü' sahipleri belli oldu. Söz konusu ödüller Erden Kıral, Ayşen Gruda ve Kayhan Yıldızoğlu'na verilecek. Yıldırım Önal Anı Ödülü ise bir yıl boyunca Tijen Par'a emanet edilecek.

29 Kasım-6 Aralık 2015 tarihleri arasında düzenlenen festival kapsamında Yaşam Boyu Onur Ödülü bu yıl üç sanatçıya takdim ediliyor. Yetmişli yıllardaki 'Kanal' ve 'Bereketi Topraklar Üzerinde' filmleriyle sinemaya katkıda bulunan Erden Kıral, komedi dendiğinde akla gelen ilk isimler arasında yer alan Ayşen Gruda ve tiyatrodan beyaz perdeye geçiş yapan Kayhan Yıldızoğlu, ödüllerin sahibi olacak.

Her yıl bir oyuncuya emanet edilen Yıldırım Önal Anı Ödülü de Tijen Par'a verilecek. Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden 1958 yılında mezun olan Tijen Par; Haldun Taner'in 'Dışardakiler' oyunuyla tiyatroya başladı. Sanatçı halen Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü'nde akademisyen olarak görev yapıyor.

CİHAN
<< Önceki Haber 'Yaşam Boyu Onur Ödülü' üç sanatçıya verilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER