Yasin Börü davasına gelen AK Partili Boynukalın: Takipçisi olacağız


6-7 Ekim olaylarında PKK'lı teröristler tarafından katledilen Yasin Börü ve 3 arkadaşının davası Ankara Adliyesi'nde görülmeye başlandı. Davaya destek için adliye önüne gelen Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İstanbul Milletvekili Abdurrahim Boynukalın, "Yasin'in katilleri hak ettikleri cezayı alana kadar bu davanın takipçisi olacağız." dedi.

Davanın görüldüğü Ankara Adliyesi önüne gelen Boynukalın, burada bekleyenleri ziyaret etti. Yasin Börü ve 3 arkadaşının davasıyla ilgili konuşan Boynukalın, açıklamanın bir kısmını cep telefonundan okudu. Geçen sene bu zamanlarda Kobani'den IŞİD zulmünden kaçanları ziyaret etmek için Suruç'a gittiklerini hatırlatan Boynukalın, şunları kaydetti: "Ancak başkaları bizim gibi duyarlı değildi. Bizler bunları yaparken, HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş insanları sokağa davet etti. HDP'nin emriyle sokağa inen silahlı çeteler Yasin kardeşimizi katletti. Yasin kardeşimiz 16 yaşındaydı. Kurban Bayramı'nda fakirlere et dağıtıyordu. Önce bıçaklandı, sonra boğazı kesilmeye çalışıldı. Üçüncü kattan atıldıktan sonra üzerinden arabayla geçildi. Diyarbakır'ın orta yerinde yüreği merhamet dolu yardımsever bir çocuğun canına kıydılar. Bizler Yasin'in ağabeyleri olarak buradayız. Yasin'in katilleri hak ettikleri cezayı alana kadar bu davanın takipçisi olacağız. Allah'ın huzurunda söz veriyoruz. Başka Yasinlerin ölmemesi için elimizden geleni yapacağız."

Davanın takipçisi olacaklarını vurgulayan Boynukalın, davanın adaletle sonuçlanması için çalışacaklarını kaydetti. Boynukalın, "Bu coğrafyada kan dökmek için zulüm yapmak için her türlü şeyi araçsallaştıran ve bunun üzerine hala demokrasi havarisi gibi gözüken isimlere karşı sonuna kadar hukuki olarak mücadelemizi devam ettireceğiz." dedi.


CİHAN
<< Önceki Haber Yasin Börü davasına gelen AK Partili Boynukalın: Takipçisi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER